Ковток свободи: білоруси щотижня отримують тисячі примірників друкованих газет

НОВИНИ 09.02.2024 Коментарі 0

Минулого, 2023 року, громадяни Білорусі, які перебувають в інформаційному вакуумі, щотижня мали доступ до приблизно семи тисяч підпільних газет "Голос Білорусі" та "Беларускі Час". А наприкінці весни-початку літа обсяги накладів доходили до 15-ти тисяч примірників.

Про це DW.Беларусь розповіли в ініціативі ByProsvet

"Уся діяльність є партизанською. Газети друкують волонтери на звичайних принтерах, кожна група волонтерів самостійно організує "підпільну" точку друку", - розповіли ByProsvet. 

"Голос Білорусі" та "Беларускі Час" поширювали по всіх областях. Волонтери сподіваються, що самвидав "потраплятиме до аполітичних білорусів", які нечасто чи взагалі не користуються інтернетом. Також самвидав-газети доходили навіть до СІЗО та колоній. Інформацію про це розповідали колишні політв'язні.

Нагадаємо, минулого року Білоруський інформаційний центр у Львові у кооперації зі Західним інформаційним фронтом і за сприяння проєкту ERIM зняли документальний відеофільм про білоруса-волонтера Юрася Дєгтярьова (на фото). Саме він причетний до створення однієї із друкованих газет самвидаву, які отримують білоруси за "залізною завісою". 

Юрась розповів про свою роботу над підпільним виданням та як влаштована його організація.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: