Корнель Моравецький закликає визнати анексію Криму

НОВИНИ 04.10.2018 Коментарі 0

Корнель Моравецький, польський політик, депутат Сейму РП та батько діючого прем’єр-міністра РП Матеуша Моравецького – у інтерв’ю польському інтернет телебаченню Telewizja wPolsce розповів про потребу визнання «кримського псевдореферендуму» та непереможність СРСР, який мирно розпався.

«Чи Солідарність, яка бореться (Solidarność Walcząca), чи Солідарність, чи може Польща перемогли Росію? Ні. Вона розпалась по швах і дала волю поневоленими народам . . . Чи хтось переміг їх [росіян – ред.] як німців чи Наполеона? Ні. Свобода [в СРСР – ред.] з’явилась після невдалого путчу Янаєва. Можна називати Росію не демократичною та диктаторською, але тоді я питаю, що в 2003 році зробили такі демократичні країни, як: США, Великобританія та Польща? Вони порушили міжнародне право та постанови ООН і розпочали бомбардування Ірану… Я підтримую право до самовизначення народів, Крим має право визначатися з ким йому бути. Ми маємо визнати референдум в Криму»,

- заявив Корнель Моравецький, який очолює партію «Вільні та Солідарні».

Раніше Моравецький-старший стверджував, що не бачить російської агресії на Донбасі, а Україна першою розпочала введення танків, літаків та гармат на свою суверенну територію.

В свою чергу екс-президент РП Лех Валенса стверджує, що Корнель Моравецький був провокатором польських спецслужб і шкодив «Солідарності» шляхом створення іншої організації «Солідарність, яка бореться».

«Ми ігнорували його та його організацію, він невдаха та кретин, який нічого розумного не зробив», - написав Валенса на власній сторінці у мережі «Фейсбук».

Нагадаємо, що після «референдуму про статус Криму» у 2014 відбулась анексія українського півострову Росією. Анексія не була визнана жодною країною світу та міжнародними організаціями такими, як: ООН, ОБСЄ, СНД, ЄС. Головою іноземних спостерігачів на псевдоплебісциті був Матеуш Піскорський, який у 2016 був звинувачений у шпигунстві на користь Росії, Ірану та Китаю.

Солідарність, яка бореться (пол. Solidarność Walcząca, SW) - польська антикомуністична організація 1980-х років. Виникла в підпіллі в період воєнного стану. Займала найбільш радикальні позиції, вела активну вуличну боротьбу з режимом Польської об'єднаної робітничої партії. Першою в Східній Європі сформулювала програму повалення комуністичного режиму.

ІА "Західний інформаційний фронт"
за матеріалами Telewizja wPolsce

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: