Коломойського залишили під вартою і на кілька мільйонів зменшили заставу

НОВИНИ 16.11.2023 Коментарі 0

Апеляційний суд Києва частково змінив запобіжний захід Ігорю Коломойському – його залишили під вартою до 2 грудня, а не до 2 січня 2024 року, як вирішили раніше. Також суд зменшив розмір застави з 3,891 млрд до 3,712 млрд грн.  

Бізнесмен Ігор Коломойський перебуває під арештом з початку вересня, коли йому оголосили про підозру. Спочатку розмір застави як альтернативного запобіжного заходу становив 509 млн грн. Однак згодом суд збільшив її до майже 3,9 млрд гривень. Коломойського підозрюють у заволодінні в 2013-2014 рр. грошима  «ПриватБанку», засновником та акціонером якого він був. Також він отримав підозру від СБУ та БЕБ у шахрайстві.

Під час нинішнього розгляду апеляційної скарги захисники бізнесмена наполягали на тому, що вважають підозру необґрунтованою. А також учергове повідомили про непомірний розмір визначеної судом застави, яку підсудний не може внести, щоб вийти з-під арешту.

Однак прокурор наполягав на тому, аби залишили запобіжний захід без змін – мовляв, бізнесмен може «вживати заходів для знищення доказів, погіршення стану здоров’я».

У своєму виступі в суді Коломойський назвав підозру «вигаданою» та просив скасувати запобіжний захід. Він також заявив, що у справі є зацікавлені люди, і якби не вони, справу б не відкрили. З журналістами Коломойський спілкуватись відмовився.

На засіданні також були присутні поручителі – представники телеканалу 1+1, головний рабин Дніпра Шмуель Камінецький, підприємець Ігор Діденко, кілька військових.

Окрім того, суд за зачиненими дверима (щоб не оприлюднювати стан здоров’я підсудного) заслухав лікаря.

У підсумку суд відмовив у задоволенні клопотань сторони захисту, на місяць скоротив попередній термін запобіжного заходу та трохи зменшив заставу. Також один із суддів додав до рішення окрему думку, яка буде оприлюднена у повній версії ухвали суду.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: