Коболєв з-під слідства радитиме молдовській президентці Санду

Економіка 09.10.2023 Коментарі 0

Ексголова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболев попри те, що й надалі перебуває під слідством, став радником президентки Молдови Маї Санду.

Як розповів сам Коболєв під час засідання Вищого антикорупційного суду, який розглядав продовження йому запобіжного заходу, колишнього очільника «Нафтогазу» залучили до процесу аудиту газових боргів Молдови.

- Я є радником президентки Молдови, я допомагаю цій країні завершити процес аудиту боргів перед «Газпромом», - сказав Коболєв на суді.

Фактично, це було відповіддю на клопотання прокурора САП продовжити Коболєву запобіжний захід.

«Ці обов'язки (у межах обраного запобіжного заходу) відносно сильно шкодять моїм можливостям як працювати, так і виконувати завдання, які важливі для забезпечення енергетичної безпеки України та деяких країн Європи. Прошу суд клопотання відхилити», - заявив Коболєв.

Нагадаємо, що проти Андрія Коболєва порушено справу щодо виплати мегапремії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над «Газпромом». САП і НАБУ в січні 2023 року повідомили ексочільнику НАК про підозру у зловживанні службовим становищем. Наприкінці вересня 2023 року ВАКС знизив заставу Коболєва з 229,248 млн грн до рівня фактично внесених 107,127 млн і зняв із нього електронний браслет.

Втім, на засіданні 6 жовтня 2023 року ВАКС не прислухався до аргументів підсудного та задовольнив клопотання прокурора САП, продовживши Коболєву запобіжний захід на один місяць.

Очевидно, це ускладнить його роботу над молдовським газоаудитом. Зазначимо, що росіяни вважають, ніби газовий борг Молдови становить $709 млн, з яких сам борг - $433 млн, а решта - пеня за прострочення платежів. Кишинів оперує оцінками низки аудиторів і заявляє, що їх борг «Газпромом» не перевищує $8,6 млн.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: