Китай планує силове захоплення Тайваню – американська розвідка

АНАЛІТИКА 05.05.2023 Коментарі 0

У Пентагоні нагадали про заклик керівника КНР Сі Цзіньпіна до військових бути готовими. Але що саме мав на увазі китайський лідер – в американській розвідці наразі міркують.

Китай розглядає варіант застосування сили для захоплення Тайваню. Про це заявила директорка національної розвідки США Евріл Гейнс, повідомляє «Фокус».

За її словами, на сьогодні Пекін поки що надає перевагу мирному возз'єднанню з островом і намагається уникнути застосування військових методів. Проте не виключено, що Китай може вдатися до силового захоплення Тайваню.

«Китай доручив своїм збройним силам прийняти готовність до дій у разі потреби, щоби мати можливість здійснити захоплення острова (Тайвань – ред.) без занепокоєння щодо нашого втручання», - повідомила Гейнс.

До речі, із 24 по 28 липня на Тайвані заплановані військові навчання. Під час них відпрацьовуватимуть дії зі захисту острова і збереження боєздатності збройних сил. Головну увагу буде приділено забезпеченню боєздатності армії та прориву на морі.

У квітні міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган заявив, що обидві сторони Тайванської протоки належать Китаю, а захищати свій суверенітет – це «правильно».

У 2020 році конгрес США погодив продаж 400 ракет протикорабельного призначення Harpoon. Зброю отримав Тайвань.

До слова, науковий співробітник Інституту досліджень національної оборони та безпеки Юрій Пойта, який працює у Тайбеї, опублікував на своїй сторінці у FB світлину з вказівником шляху до бомбосховища.

Фото japantimes.co.jp

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: