Кабмін впровадить ШІ у стратегічних галузях економіки

НОВИНИ 16.04.2024 Коментарі 0

Концепцію щодо використання технології штучного інтелекту у пріоритетних галузях економіки до 2026 року ухвалив Кабмін України. Очікується, що впровадження держпрограми з використання ШІ допоможе підвищити економічний потенціал України та зміцнить позиції держави на світовому ринку.

Такими пріоритетними галузями Кабмін визначив, зокрема:

  • машинобудівну,
  • хімічну та нафтохімічну,
  • вугільну,
  • оборонну та ядерну промисловості,
  • наукову та науково-технічну діяльності,
  • сільське господарство,
  • охорону здоров’я.

Концепція визначає пріоритетні напрямки та основні завдання розвитку технологій ШІ в економіці України та передбачає створення сприятливих умов розвитку інноваційних технологій із використанням ШІ.

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, згідно з документом, має у шестимісячний термін розробити та подати Кабміну проєкт програми з використання технологій ШІ в пріоритетних галузях економіки.

Як зазначається в ухваленій концепції, використання технологій штучного інтелекту в пріоритетних галузях економіки сприятиме створенню нових робочих місць для фахівців з впровадження та використання штучного інтелекту. Також використання технологій штучного інтелекту сприятиме збільшенню кількості українських компаній, що надають послуги з розроблення, тестування, впровадження, супроводження технологій штучного інтелекту.

Згідно з результатами досліджень компанії Marketsandmarkets, дохід на ринку штучного інтелекту збільшиться з $86,9 млрд у 2022 році до $407 млрд у 2027 році. Водночас, за прогнозами компанії Statista, у 2030 році 21% ВВП США буде генеруватися послугами компаній, які функціонують на ринку технологій штучного інтелекту.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: