Голова СБУ розкрив інформацію про дрони, що атакують Кримський міст, і пообіцяв «сюрпризи» рашистам

НОВИНИ 16.08.2023 Коментарі 0

Морські надводні дрони є унікальною розробкою Служби безпеки України. Про це керівник української спецслужби Василь Малюк розповів у ексклюзивному коментарі CNN і розкрив деталі резонансних спецоперацій.

За його словами, морські надводні дрони, що успішно атакували у липні Кримський міст, російський великий десантний корабель «олєнєгорскій ґорняк» і танкер SIG, є власною унікальною технічною розробкою СБУ. І до неї не мають стосунку жодні приватні компанії.

Над розробкою даних дронів і їх виготовленням працює колектив СБУ, якому допомагають цивільні інженери й айтішники.

«Виготовлення наших дронів здійснюється на одному з підземних виробництв на території України. Сьогодні у процесі розробки та реалізації в нас дуже багато різних цікавих операцій, зокрема в акваторії Чорного моря. Обіцяю вам, це буде сюрпризом, особливо для наших ворогів»», – цитує Василя Малюка пресслужба СБУ.

За його словами, саме Службі безпеки України належать оперативні задуми та подальша їх успішна реалізація разом із Військово-морськими силами ЗСУ.

«Ми підходимо виважено до кожної спецоперації на морі. По суті, сім разів відміряємо й один раз відрізаємо. Але робимо це швидко і мобільно. Жалимо ворога прямо в серце», - зазначає керівник Служби безпеки.

Василь Малюк повідомив, що особовий склад СУ придумав назву для дронів, що атакували згадані вище об’єкти рашистів, SeaBaby - «Морський малюк». Цікаво, що їх бойова частина – 850 кілограмів.

Тоді як для атак великого десантного корабля і танкера застосували два окремих надводних дрони з бойовою частиною вагою по 450 кілограмів.

Василь Малюк наголосив, що всі вражені спецслужбою цілі є цілком законними відповідно до українського законодавства та норм міжнародного права, на відміну від тверджень російської пропаганди.

Він також спростував твердження російських засобів масової пропаганди наративи про участь західних партнерів у проведенні даних спецоперацій. Навпаки – саме країни Заходу переймають унікальний досвід СБУ.

Пресслужба СБУ також опублікувала відео з надводними дронами.





А ТГ-канал військового оглядача Ігаля Левіна поширив кадри атак українських морських дронів по російських цілях у Чорному морі, які СБУ надала CNN.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: