ГУР: Рашисти готують евакуацію з півночі Криму. «Титан» заміновано

НОВИНИ 12.06.2023 Коментарі 0

Рашистські загарбники замінували завод «Кримський титан» в окупованому Армянську та готуються евакуйовувати місцеву адміністрацію і населення з півночі Кримського півострова.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Виробничі процеси на «Титані» через теракт на Каховській ГЕС були порушені до критичного рівня внаслідок відсутності води в Північно-Кримському каналі.

На цей момент московити вважають, що відновити роботу підприємства у мінімально можливому режимі їм не вдасться. В Армянську ширяться чутки про ймовірну зупинку «Кримського титану» на невизначений термін.

За інформацією ГУР МОУ, інженерні підрозділи окупаційної армії московії впродовж останніх декількох днів мінують цехи підприємства, які наразі продовжують працювати, а також закладають вибухівку на заводській та прилеглій територіях.

Схоже, підривом небезпечного підприємства рашисти сподіваються зупинити контрнаступ ЗСУ. При цьому теракт на підприємстві «Кримський титан», до якого готуються російські загарбники, означатиме штучну техногенну катастрофу, жахливу за своїми наслідками.

На холодильному обладнанні «Кримського титану» використовують близько 200 тонн технологічного аміаку. У випадку вибуху на заводі аміачна хмара, залежно від напрямку вітру, накриє прилеглі райони протягом півгодини. Під загрозою передусім опиняться окуповані Армянськ, Красноперекопський район, а також південні райони Херсонщини.

«Спочатку окупанти підірвали Карлівське водосховище, потім Каховську ГЕС, потім підривали інші гідроспоруди в окупованій частині Запорізької області. У Запорізькій області вони очікують прориву Сил оборони, тому, щоб уповільнити наше просування, вони вдалися до цієї тактики, коли знову підірвали гідроспоруду на річці Мокрі Яли», - зазначив речник сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

Схоже, кремль остаточно вирішив масово застосувати тактику «випаленої землі» та не зважати на трати чи збитки, аби за будь-що зупинити контрнаступ українського війська. Тож не виключено, що нас ще чекає не одна техногенна катастрофа, спричинена диверсією схиблених рашистів.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: