Фіцо в Ужгороді розвернувся на 180 градусів

НОВИНИ 24.01.2024 Коментарі 0

Уряд Словаччини не блокуватиме купівлю Україною зброї та техніки у словацького бізнесу. Також буде співпраця у питанні постачання від словацької компанії техніки для зведення оборонних рубежів. Офіційна Братислава також підтримає програму Ukraine Facility, що передбачає виділення Україні 50 мільярдів євро з боку Європейського Союзу.

Про це прем'єрміністр України Денис Шмигаль повідомив у ТГ-каналі одразу після зустрічі із очільником словацького уряду Робертом Фіцо. 

"Прем’єр Фіцо запевнив мене у повній підтримці євроінтеграційних прагнень України. Україна і Словаччина продовжать плідну співпрацю заради безпеки і процвітання наших країн. Вдячні словацькому народу, який допомагає Україні та українцям у ці непрості часи", - зазначив Денис Шмигаль.

За підсумками зустрічі з сторони також підписали спільну заяву, що повинна посилити наші двосторонні відносини на основі взаємної довіри та поваги.

Як повідомив керівник українського уряду, у заяві:

- підтвердили готовність до подальшої співпраці, спрямованої на повагу до територіальної цілісності та суверенітету України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

- відзначили тверду та послідовну підтримку Словацької Республіки європейської інтеграції України.

- висловили підтримку Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

- наголосили на важливості участі Словаччини у відновленні України та призначення Віце-прем'єр-міністра з плану відновлення, стійкості та економіки знань Словацької Республіки.

- підтвердили важливість участі Словаччини у гуманітарному розмінуванні України.

- відзначили важливість спільних зусиль щодо забезпечення глобальної продовольчої безпеки, підвищення транзитного потенціалу для експорту української сільськогосподарської продукції.

- підкреслили важливість розвитку військово-технічного співробітництва на комерційній основі.

Нагадаємо, напередодні цього візиту Роберт Фіцо зробив низку антиукраїнських заяв. Зокрема, він заявив, що Україна "повинна віддати" росії частину своєї території, щоби припинити війну. Також словацький прем’єр повторив наративи російської пропаганди, заявивши, що Україна нібито "не є незалежною і суверенною країною", а "перебуває під повним впливом і контролем Сполучених Штатів".

Також перед зустріччю в Ужгороді Роберт Фіцо пояснив, чому він не їде у Київ.

- Ви справді думаєте, що в Києві війна? Ви ж не серйозно, я сподіваюся... Там абсолютно нормальне життя.

Коли журналіст зауважив, що у столиці України той міг би "побачити наслідки війни власними очима", Фіцо відповів: "Навіщо мені їхати до Києва, коли я можу зустрітися з прем'єр-міністром в Ужгороді, я не бачу ніякої різниці".

Фото – ТГ-канал Дениса Шмигаля

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: