Фейкомети «ліплять» «Азову» дружбу з ХАМАСом

НОВИНИ 12.11.2023 Коментарі 0

Промосковськими пабліками та інфоресурсами шириться «новина», ніби бойовики угруповання ХАМАС провели спільні тренування з бійцями українського батальйону «Азов».

Цей фейк поширюють з посиланням на «розслідування» єгипетських ЗМІ. Які, своєю чергою, публікують «листування між бойовиком ХАМАСу та бійцем «Азову» у WhatsApp». Згідно зі «скріншотами», члени ХАМАСу нібито тренувались у таборі «Азову», де вивчали методи сучасної війни і навіть застосування хімічної зброї (дивно, що не біологічної чи ядерної – ЗІФ).

А потім українці ще й традиційно «продавали бойовикам зброю». У переписці бере участь якийсь NAZAR, якому хамасівці дякують за «подарунки» та за те, що вони «тепер знають реалії сучасної війни», без чого вони б не перемогли.

Уся «сіль» фейку закладається рашапропагандою у фразу-висновок: «Цікаво, як Ізраїль відреагує на цю інформацію? Далі буде підтримувати Україну?»

Як зазначають у Центрі протидії дезінформації при РНБОУ, медіа, які поширюють цей фейк, зокрема онлайн-видання The Intel Drop неодноразово публікувало фейкову інформацію про Україну та було створене для поширення пропаганди. Тож маємо справу з черговою спробою ворога дискредитувати Збройні сили України, звинувачуючи окремий український батальйон у співпраці з іноземним терористичним угрупованням.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: