Ексредакторці «первого канала» Овсянніковій заочно присудили 8 років «за фейки»

НОВИНИ 04.10.2023 Коментарі 0

Колишню редакторку «первого канала» Маріну Овсяннікову басманний суд москви заочно засудив до восьми з половиною років колонії загального режиму.

Суд визнав Овсяннікову винуватою у поширенні «фейків» про російську армію за мотивами політичної ненависті. Прокуратура вимагала для Овсяннікової дев'ять із половиною років колонії, повідомляє «Медуза».

Колишня редакторка стала відомою в березні 2022 року, коли під час нібито прямого етеру програми «Время» зайшла у студію з плакатом No War! («Ні війні!»).

Після цього вона звільнилася, виїхала з московії і працювала в Німеччині у виданні Die Welt, писала колонки про рф та Україну.

Пізніше вона повернулася до Москви і продовжила брати участь у антивоєнних акціях. Її тричі штрафували за статтею про «дискредитацію» армії.

У серпні 2022 року на Овсяннікову завели кримінальну справу щодо «фейків» про російську армію. Приводом став одиночний пікет на Софійській набережній, на який вона вийшла із плакатом «Путін – убивця. Його солдати – фашисти. 352 дитини загинули. Скільки ще має загинути дітей, щоби ви зупинилися?».

Овсяннікову відправили під домашній арешт, з-під якого вона втекла разом зі своєю дочкою. Судячи з соцмереж Овсяннікової, зараз вона перебуває в Парижі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: