Експерт назвав причини різкого зростання втрат росіян в Україні

НОВИНИ 01.11.2022 Коментарі 0

Збройні Сили України упродовж останніх діб різко збільшили темпи утилізації російської армії. Окрім живої сили рашистські загарбники також зазнають втрат у техніці. Військовий експерт убачає в цьому два фактори.

«Річ у тім, що зараз у зоні бойових дій сформовано два фактори, що впливають на таке зростання втрат у РОВ (російські окупаційні війська, - ЗІФ), - пише у своєму телеграм-каналі військовий експерт Олександр Коваленко. - Перший – вступ у пряме зіткнення підрозділів, які поповнені частково мобілізованими. Наприклад, 423 МСП – це суцільний набір саме чмобіків. 57-ма МСБр – там понад 60% чмобіків. І так далі».

За його словами, новоприбулі є абсолютно непідготовленими, недоукомплектовані технікою та офіцерським складом. І їм доводиться стояти проти мотивованих ЗСУ.

Другим фактором є те, що кількість – це не завжди якість. До того ж виникає питання безпечного розміщення  великої кількості новоприбулих. Адже зосередження на одній невеликій ділянці великої кількості військ робить їх уразливими.

«Наприклад, на правобережці Херсонщини зараз зосереджено приблизно 25 БТГр, але така щільність призводить до, скажімо так, тісноти на плацдармі і вразливості ворога до артилерії ЗСУ, результатом чого стає зростання втрат», - пояснив Олександр Коваленко.

Нагадаємо, що тільки за минулу добу, станом на 1 листопада, російська армія, за підрахунками Генерального штабу ЗСУ, втратила 650 у живій силі, 12 танків і 16 броньованих машин, 1 літак і 4 гелікоптери, 16 одиниць автомобільної техніки та 45 збитих крилатих ракет.

Добу перед тим втрати РОВ склали: 620 у живій силі, 14 танків та 32 броньовані машини, по одному літаку та гелікоптеру.

А найбільше ворогів і техніки ЗСУ знищили станом на 30 жовтня – 950 окупантів, 13 танків і 52 броньовані машини, 16 гармат і 3 реактивні системи залпового вогню, 1 літак, 1 крилату ракету, 13 автівок та 2 одиниці спецтехніки.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: