Два проросійських агітатори можуть відсидіти в Україні 8 років

НОВИНИ 21.07.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України припинила у Києві та на Харківщині підривну діяльність іще двох прихильників рашизму. Вони виправдовували збройну агресію росії проти України.

Їм інкримінують розповсюдження наративів кремля в ефірах російських медіа, а також серед їхніх знайомих.

У Києві колишній викладач одного з ліцеїв серед своїх колишніх учнів пропагував ідеї священника-блогера РПЦ андрєя ткачова. Останньому СБУ раніше повідомила про підозру за заклики до знищення українських міст.

Також викладач намагався нав’язувати постулати рашизму під авторством російського псевдоісторика євгєнія спіцина. Спіцин, до слова, заперечував існування України як суверенної держави.

Також ворожий пропагандист схиляв знайомих громадян призовного віку уникати служби у лавах Збройних Сил України  і вихваляв кремлівську кліку. 

У Харківській області викрили ще одного прокремлівського агітатора. Той брав участь у постановочних сюжетах російських медіа під час тимчасової окупації регіону. Зрадник України «роздавав» інтерв’ю прокремлівським інформагентствам, у яких називав війну в Україні «громадянським конфліктом».

У цих сюжетах мешканець Харківщини добровільно закликав українських захисників скласти зброю на користь росії. Рашистська пропаганда такі матеріали подавала як позицію пересічних громадян України.

Після того, як ЗСУ звільнили область, пропагандист причаївся зі сподіванням уникнути правосуддя... 

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки України повідомили обидвом фігурантам про підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Зловмисникам загрожує до 8 років увʼязнення.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: