Два прикордонні переходи з Польщею заблокували німецькі фермери

НОВИНИ 12.01.2024 Коментарі 0

Два пункти пропуску на кордоні з Польщею – у Любєшині та біля Щецина – заблокували 12 січня фермери з Німеччини. Дорогу там вони перекрили тракторами, через це потрапити до Німеччини неможливо.

Як повідомляє RMF24, аграрії протестують проти запланованого урядом скорочення субсидій.

Також німецькі фермери попередили, що в п’ятницю заблокують близько 40 місць в прикордонному регіоні Бранденбург. А ще вони планують заблокувати виїзди на автомагістраль у напрямку Щецина.

Протести німецьких аграріїв тривають вже п’ять днів. Вони виступають проти запланованого урядом скорочення субсидій, зокрема, податкових пільг на дизпаливо для АПК.

Вже наступного понеділка очікують на кульмінацію протестів — це має бути велика демонстрація у німецькій столиці. Також на 15 січня запланована зустріч лідерів депутатських груп із запрошеними представниками фермерів.

Можливо, німецьких аграріїв надихнули їхні колеги-рольніки з Польщі, які блокували рух вантажівок на пункті пропуску «Медика-Шегині» польсько-українського кордону з 4 по 6 січня. Після цього уряд РП уклав з фермерами угоду, тож від протестів вони зрештою відмовилися.

Тепер поляки можуть якийсь час відчути себе на місці українців, які мають заблокований західний кордон уже впродовж більш як двох місяців.

Ілюстрація створена ШІ для ЗІФ

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: