Довкола НАБУ і його нового директора розгортається "кумівський" скандал

НОВИНИ 05.05.2023 Коментарі 0

Відома журналістка Ольга Комарова чесно виграла конкурс на посаду заступниці керівника управління зовнішніх зв’язків в НАБУ. Проте працювати у Бюро вона не зможе, - про це пише Центр протидії корупції. 

Подаємо допис цілком: "Директор НАБУ Семен Кривонос прокоментував ситуацію з непризначенням переможниці конкурсу. За його словами, цю та ще дві посади в управлінні комунікацій скоротили, щоб збільшити кількість детективів. Проте чому посаду вирішили скоротити вже ПІСЛЯ проведення відкритого конкурсу, всупереч будь-яким процедурам, директор НАБУ, на жаль, не пояснив.

Призначення на посаду директора НАБУ Семена Кривоноса у нас викликало скептицизм, побоювання та сумніви. Але ми вирішили подивитись на перші кроки нового очільника Бюро.

Тривожні симптоми з’явились досить скоро.

Відома журналістка Ольга Комарова чесно виграла конкурс на посаду заступниці керівника управління зовнішніх зв’язків в НАБУ. Проте працювати у Бюро вона не зможе.

Принаймні це, за словами Комарової, їй повідомила нова заступниця директора Поліна Лисенко (на фото праворуч). "Лисенко повідомила мені особисто, що я не працюватиму", - розповіла Комарова.

Ми не просто так прописували необхідність проведення чесних конкурсів в НАБУ. Успішність інституції напряму залежить від якості кадрів.

Так, в НАБУ сформований переважно ціннісний і мотивований колектив, у тому числі завдяки конкурсним процедурам. Але кількома необережними рішеннями цю модель можна зруйнувати.

Бо виявляється, що на закон можна наплювати. Положення про конкурс можна викинути у смітник. Результати конкурсної комісії – просто проігнорувати. А переможниці конкурсу сказати в обличчя: "Іди геть, ти не будеш тут працювати".

В цьому контексті особливо насторожує те, що нова заступниця директора, яка за словами журналістки, озвучила таку новину, призначена Кривоносом на посаду без проведення конкурсу. Адже посади заступника директора єдині в НАБУ, які не передбачають конкурсних процедур.

І ще. Ми обіцяли, що будемо ще ретельніше моніторити роботу НАБУ. Що не будемо мовчати, коли руйнуватимуть репутацію Бюро.

Зокрема, після призначення Кривоноса з-поміж ризиків ми зазначали, що директор може змінювати структуру і штат бюро задля очищення НАБУ від небажаних співробітників. Виходить, як у воду дивились?

Тому ми вимагаємо реакції від директора НАБУ: або спростування і призначення журналістки Комарової, яка чесно виграла конкурс, або детального пояснення того, що трапилось.

Бо від того наскільки прозорими будуть рішення нового директора, від того чи буде залучатися до обговорень громадянське суспільство напряму залежатиме рівень довіри до НАБУ. Напряму залежатиме успішність НАБУ як інституції".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: