До обстрілу «Охматдиту» причетний командувач ВПС московії, - генпрокурор

НОВИНИ 10.09.2024 Коментарі 0

Командувач Військово-повітряних сил ЗС РФ причетний до організації та скоєння ракетного удару по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві. Слідство у цій справі координується з Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС). Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін.

«Офіс генерального прокурора спільно зі слідчими Служби безпеки України встановили одного з причетних до організації та вчинення цього воєнного злочину – це генерал-лейтенант ЗС РФ, колишній командувач дальньої авіації Військово-повітряних сил Повітряно-космічних сил ЗС РФ, який наразі є командувачем Військово-повітряних сил РФ і заступником головнокомандувача Повітряно-космічних сил РФ (Сергєй Кобилаш - ЗІФ)», - сказав Костін журналістам у вівторок у Києві на території клініки «Охматдит», куди він прибув разом із прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«На підставі зібраних доказів зазначеному представнику командування країни-агресора повідомлено про підозру за ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним убивством)», - наголосив генпрокурор.

Слідство встановило, що саме цей генерал 8 липня 2024 року приблизно о 10:45 наказав підпорядкованим йому підрозділам здійснити удар із використанням ракетоносія-бомбардувальника Ту-95 МС крилатою ракетою Х-101 по будівлі лікарні «Охматдит».

Генпрокурор нагадав, що цей удар призвів до загибелі двох цивільних людей - лікаря і дідуся маленької пацієнтки лікарні, ще 34 цивільних (у тому числі дев'ять дітей) отримали поранення.

Андрій Костін також додав, що Офіс генпрокурора вже розслідує провадження щодо цього самого офіцера, і МКС уже видав ордер на його арешт за обстріл енергетичної інфраструктури. Отже, Сергєй Кобилаш звинувачується не лише у вчиненні воєнних злочинів, а й у злочинах проти людяності.

«Ми координуємо всі наші дії в цьому провадженні з Офісом прокурора МКС і розглядаємо всі можливості взаємодії, починаючи від надання матеріалів нашої справи до передачі цього провадження МКС», - зазначив генпрокурор.

Фото: з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: