Дезінформацію про Олімпійські ігри в Парижі відстежуватиме спеціальний центр

НОВИНИ 23.07.2024 Коментарі 0

​​​​​​Про початок роботи Центру відстеження дезінформації про Олімпійські ігри в Парижі оголосило моніторингове агентство NewsGuard. До цього моменту фахівці провели моніторинг сайтів, що поширюють дезінформаційні та пропагандистські наративи в період підготовки до ігор.

«Протягом кількох місяців у соціальних мережах і на ненадійних новинних сайтах поширювався шквал неправдивих заяв про відому міжнародну спортивну подію. Від сфабрикованих повідомлень у медіа до контенту, який нібито походить від брендів чи державних установ, йдеться про неправдиві заяви про ймовірні терористичні загрози та ризики безпеки, нібито непідготовленість Парижа у цьому аспекті та про спад популярності Олімпійських ігор, що, очевидно, спрямовано на підрив довіри до Ігор та органів, які їх організовують, включаючи Міжнародний олімпійський комітет», - повідомили NewsGuard у своєму спеціальному звіті.

На сьогодні команда NewsGuard виявила та відстежує 14 наративів дезінформації, пов’язаних з Олімпіадою в Парижі, 13 мовами: голландською, англійською, французькою, німецькою, грецькою, угорською, італійською, польською, португальською, румунською, російською, іспанською та турецькою. Дезінформаційні повідомлення поширювали в соціальних мережах, а також на 31 ненадійному новинному та інформаційному вебсайті.

За даними агентства, шістнадцять із них публікували неправдиву, проросійську пропаганду та дезінформацію, у тому числі йдеться про десять сайтів, які належать до мережі «Правда» - групи анонімних сайтів, які репостять контент із прокремлівських джерел та часто поширюють неправдиві повідомлення й кричущі фейки.

«Отримані дані підтверджують висновки звіту Microsoft Threat Intelligence, за червень 2024 року, про те, що вони назвали «триваючими операціями впливу росії», спрямованими на Олімпійські ігри в Парижі, із «двома головними цілями: принизити репутацію МОК на світовій арені та створити очікування спалаху насильства в Парижі під час літніх Олімпійських ігор 2024 року». росії заборонили брати участь в Іграх через військове вторгнення в Україну, хоча російські спортсмени можуть виступати індивідуально», - повідомили у NewsGuard.

Під час і після завершення Олімпійських Ігор у Парижі NewsGuard продовжуватиме моніторинг. Щотижня на сторінці Центру відстеження дезінформації про Олімпіаду в Парижі будуть викладати добірку розвінчаних найгучніших дезінформаційних наративів, пов’язаних з Олімпійськими іграми.

NewsGuard заснували медіапідприємець, журналіст Стівен Брілл та колишній видавець Wall Street Journal Гордон Кровітц у 2018 році. З моменту запуску штат журналістів та інформаційних спеціалістів агентства виявив понад 6,9 млн точок даних у понад 35 тисячах джерел новин та інформації, а також каталогізував і відстежує всі найпопулярніші дезінформаційні наративи, що поширюються в мережі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: