Деталі рашистської атаки шахедами у першу ніч 2024 року по Україні і Львівщині

НОВИНИ 01.01.2024 Коментарі 0

Між 4-ою і 6-ою годинами ранку Львівщину атакували 4 російських безпілотники типу "шахед". Загалом у першу ніч 2024 року росія запустила по Україні 90 ударних БПЛА. 87 сили протиповітряної оборони України збили. 

Російські окупанти здійснили "рекордний за своєю маніакальністю наліт дронів-камікадзе", пише військово-політичний огладяч Олександ Коваленко. 

За його словами, 90 "шахедів", і майже 100-відстокове їх знищення є абсолютним рекордом. Це свідчить, що командування рашистської армії "спеціально і заздалегідь готувало такий наліт на тилову Україну в новорічну ніч".

"Маньяки не відмовляються від свого фетиша – терору та вбивств на знакові дати... Варто звернути увагу на те, що дрони-камікадзе Shahed-131/136 вразили музей Романа Шухевича у Білогорщі Львівської області, а також університет у Дублянах, де навчався Степан Бандера. Тобто росіяни навмисно закоординували удар на цивільні об'єкти! З урахуванням того, з ким вони пов'язані, можна тільки вкотре відзначити те, якою кісткою в горлянці Шухевич і Бандера залишаються у російських недоімперців", - написав Олександр Коваленко.

Експерт також звернув увагу на те, що російські загарбники одночасно використали не тільки всі основні майданчики для пуску "шахедів" (мис Чауда у Криму, Курськ, Приморсько-Ахтарськ), а й задіяли максимальну кількість груп – 14. І ці групи мали свою унікальну траєкторію польоту для ускладнення перехоплення з боку української ППО.

"У результаті, це була найдовша атака дронів-камікадзе Shahed-131/136, що тривала 14 годин, а маршрути дронів досягали з урахуванням маневрування до 1 тисячі кілометрів. Основні міста, які були ціллю цього нальоту: Одеса, Дніпро, Херсон, Кривий Ріг, Запоріжжя, Львів. В Одесі, так узагалі, входження дронів-камікадзе Shahed-131/136 у повітряний простір над містом припало опівночі. Усього над Одесою й областю збито 28 Shahed-131/136", - констатував аналітик.

Що стосується Львівщини, то як повідомив у ТГ-каналі начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, усі 4 дрони ПвК "Захід" і мобільні вогневі групи знищили. 

Далі подаємо текст цілком.  

- Унаслідок влучання уламків БпЛА виникла пожежа у музеї генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на вулиці Білогорща у Львові. Травмованих та загиблих немає. Будівля зруйнована повністю.

Втрачені меморіальні речі Романа Шухевича: стіл, крісла, фотель, фортепіано, а також погруддя Романа Шухевича авторства Михайла Черешньовського та скульптура Степана Бандери авторства Ярослава Троцька. Решта близько 600 одиниць експонатів від початку повномасштабної війни перенесли в інше місце. Зараз вони у безпеці.

Збитки – 2 мільйони 258 тисяч гривень. Це лише вартість будівлі. Збитки через втрачене майно ще підраховують. 

Також через падіння уламків «шахеда» у Дублянах зруйновані дах на площі 600 м2 та перекриття на площі 120 м2, знищені 5 вікон у будинку, де розміщений факультет землевпорядкування і туризму Львівського національного університету Природокористування. Була пожежа. Її оперативно загасили. Без постраждалих.

Дякую нашим силам протиповітряної оборони, які зупинили цю смертоносну зброю. Дякую, що жоден з цих безпілотників не забрав життя наших людей. Дякую нашим спеціалістам ДСНС, які зробили максимум, щоб врятувати ці будівлі. 

Воювати з культурою, освітою та мирним населенням – це типова poсія. Але їм нас не злякати і не здолати. Кожна така атака – це лише привід, щоб ще більше донатити на ЗСУ, ще більше посилювати ППО, ще більше вивчати нашу історію. До речі, сьогодні день народження Степана Бандери.

Рівно 115 років тому народився борець за незалежність нашої держави, лідер ОУН. Людина сильної волі та віри у вільну Україну, принципова й непохитна. pocійськиx oкупантiв досі сковує страх навіть від самого його імені. А для нас Степан Бандера – символ українського спротиву і дороговказ. Багато його слів виявилися пророчими. Памʼятаємо і вивчаємо історію нашої держави та на чолі з нашими ЗСУ творимо нову. Лише перемога!

За інформацією Головного управління ДСНС у Львівській області, окрім музею у Білогорщі та навчального закладу у Дублянах внаслідок падіння уламків безпілотників відбулася руйнація та займання інших будівель.  

На основному фото з ТГ-каналу очільника ЛОВА: "Такий вигляд має музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогорщі зараз. Нехай росіяни не сприймають це як успіх. Бо сенс життя Романа Шухевича – боротьба за Україну – продовжує жити у діях тисяч українців. Цього ніколи не вдасться знищити. Ворог поплатиться за все!"

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: