Чоловіків, які незаконно виїхали з України під час війни, буде покарано

НОВИНИ 25.05.2023 Коментарі 0

В Україні пишуть закон, відповідно до якого чоловіків, що незаконно виїхали з України під час війни, буде покарано. Це буде спільна ініціатива парламенту й уряду.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, зараз не передбачено ніяких покарань для тих, хто незаконно перетнув кордон і потім повернувся в Україну.

Ігор Клименко: «На сьогоднішні таких правил і обмежень не встановлено, але я думаю, що по закінченню війни держава зробить все для того, щоб кожному громадянину нагадати, що він робив під час війни. Маю на увазі тих, хто нелегально перейшов кордон».

Це буде спільна ініціатива Кабінету міністрів і депутатів Верховної ради,- повідомив Клименко. На його думку має бути ухвалений відповідний закон. 

«Яким чином поводитися з нашими громадянами, які порушили закон уже один раз. Вони мають відповісти за порушення закону. Я думаю, кожен громадянин цього хоче і зрозуміє державу, якщо будуть якісь обмеження щодо подальшого пересування цих громадян як мінімум за кордон», - наголосив міністр.

Нагадаємо, в Україні діє воєнний стан, виїзд за кордон чоловіків у віці від 18 до 60 років заборонений.

Але при цьому перетнути кордон можуть окремі категорії громадян – чоловіки з інвалідністю, волонтери, моряки, спортсмени, культурні діячі, державні діячі. водії, багатодітні батьки.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: