Чеські фермери приєднаються до європейських протестів 20 березня

НОВИНИ 15.03.2024 Коментарі 0

Голова Сільськогосподарського союзу Чехії Мартін повідомив агентству ČTK, що чеські фермери приєднаються до європейських протестів 20 березня. За його словами, акції протесту з тракторами та іншою технікою пройдуть по всій Чехії та на кордонах.

Він також повідомив, що пропозиції щодо підтримки сільського господарства, які були схвалені урядом в Яблонеці-над-Нісою в середу, хоч і є зрушенням у правильному напрямку, але не сприятимуть суттєвому покращенню становища чеських фермерів, - повідомило Радіо Прага.

Протести фермерів відбудуться з нагоди засідання Європейської ради, яке відбудеться 21 березня. «Без сумніву, ми позитивно сприймаємо те, що Чехія підписала угоду про полегшення умов щодо вилучення орних земель за межі виробництва, але якщо водночас не буде радикального вирішення питання нестабільності європейського ринку щодо деяких товарів, включаючи неконтрольований імпорт із Росії через треті країни, то ця зміна матиме незначний вплив», - підкреслив Мартін Пиха.

Фермери також вимагають підтримки зайнятості у сільській місцевості, відмови від скорочення мимог щодо умов життя тварин та повернення податку на землю до рівня, що існував до прийняття так взаного пакету консолідації. Іншими вимогами є неоподаткування європейських операційних субсидій та обмеження безмитного імпорту сільськогосподарської продукції з країн, що є за межами Європейського Союзу.

Фото – EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: