Черга на місце каДирова

АНАЛІТИКА 19.09.2023 Коментарі 0

Дондон каДиров, якого чи то висушують у реанімації, чи вже прикопали десь у лісосмузі під москвою, справді вже практично «на виході». Тож природньо, що розпочалися розмови про його наступника. І тут конкуренція реально зашкалює.

Якщо каДиров залишить посаду, на його місце претендуватимуть не просто «нащадки», а «наступники». І серед них чимало різноманітних «героїв», які уже встигли відзначитись. ТГ-канал «МО» оголосив головних претендентів на трон імператора Чечні.

Адам Делімханов – депутат держдуми із 2007 року, «херой роzzії», ветеран «сво». Ще у 2009-му каДиров назвав його «людиною, яка може її (Чечню) змінити». Разом із каДировим неодноразово провадив хадж у Мекку, так було і 2023-го. Але у Делімханова неоднозначний бекграунд: він був водієм знаменитого терориста Салмана Радуєва, а на війні в Україні записував явно постановочні відео, через що чеченські загони прозвали «тикток-військами».

Магомед Даудов (на прізвисько Лорд) – ще один наближений каДирова, багаторічний спікер парламенту. Саме він, за конституцією Чечні, виконуватиме обов'язки глави республіки у разі раптової смерті чи відставки каДирова, зазначає головний редактор видання «Кавказький вузол» Григорій Шведов. «Це називається дочасним припиненням повноважень, що не треба плутати із тимчасовими причинами – хвороба, відпустка, коли призначають вріо, і це голова уряду. Нинішній ріо, Хучієв, дещо обмежений у повноваженнях, наприклад, у частині парламенту: Даудов йому не підпорядкований», - пояснив співрозмовник «МО».

Магомед Хучієв – голова уряду республіки. «каДиров йому довіряє. Людина недурна, вміє керувати. Тому рамзан щоразу, коли йшов у відпустку, залишав цю людину, знаючи, що вона жодну копійку не поцупить, нічого не поміняє», - охарактеризував його чеченський правозахисник Муса Ломаєв.

Ахмат каДиров-мол. Старший із синів Кадирова наразі очолює у Чечні відділення «Руху перших». 18-річний Ахмат у березні зустрічався з ліліпутіним у кремлі. КаДиров писав, що бункерний дідок «привітав Ахмата із майбутнім одруженням». «Найближчі родичі каДирова ще надто малі, їм можуть дати час підрости, як і самому Рамзану свого часу», - вважає Шведов.

Хас-Магомед Кадиров, мер Грозного – двоюрідний племінник або кузен каДирова, має чималий управлінський досвід. Але на федеральному рівні не котирується: у 2021-му спробував обратися до держдуми, взяв участь у праймеріз ЄдРо, проте зайняв лише шосте місце.

Хто саме зможе посісти цей поза сумнівом прибутковий пост – покаже час і реальні можливості усіх згаданих претендентів. Але навряд чи вони виконуватимуть таку ж роль у стосунках із москвою, що відігравав увесь цей час рамзан каДиров.

Нагадаємо, що за даними розвідки України, лідер Чеченської республіки рамзан каДиров перебуває в комі, його стан значно погіршився. При цьому, як розповів в українському телеефірі інгушський журналіст Магомед Торієв, якщо рамзан каДиров справді у комі, він буде в ній рівно доти, допоки у кремлі не приймуть рішення про те, хто стане на його місце. Ну, а вже потім йому влаштують почесний похорон.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: