Через засилля колаборантів суд заборонив в Україні партію

НОВИНИ 20.06.2024 Коментарі 0

За матеріалами Служби безпеки України Восьмий апеляційний адмінсуд задовольнив позов міністерства юстиції про заборону політичної партії «Наш край».

«Окремі екскерівники та функціонери цієї політсили причетні до проведення підривної діяльності проти України. Зокрема вони поширювали антиукраїнську пропаганду, закликали до насильницького повалення конституційного ладу, а деякі із функціонерів – перейшли на бік ворога і підтримали російську військову агресію», - повідомляє пресслужба СБУ.

До співпраці з росфедерацією причетні десятки представників регіональних осередків згаданої партії. Більшість з них зараз перебуває на тимчасово окупованих регіонах України та працюють у загарбницьких органах рф.

Тривають комплексні заходи для притягнення кожного з них до відповідальності за злочини проти України.

Відповідно до рішення суду, майно, кошти й інші активи політичної партії «Наш край» передадуть у власність держави. 

Раніше Восьмий апеляційний адмінсуд заборонив банківським установам вчиняти будь-які дії з рахунками, що належали партії.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення рф за матеріалами СБУ в Україні заборонено 19 проросійських політичних партій.

Партію «Наш край» утворена переважно з вихідців закритої проросійської Партії регіонів десять років тому. На місцевих виборах 2015 року партія посіла третє місце, отримавши 156 місць на посадах голів міст, селищ та сіл та 4 375 депутатських мандатів у місцевих та обласних радах. А вже через 5 років – сьоме місце у місцевих радах, отримавши 1 894 депутатських мандата у місцевих радах (4.46 % від усіх депутатських мандатів у місцевих радах) та восьме місце в обласних радах, отримавши 43 депутатських мандата у обласних радах (2.42 %).

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: