Через слова польського чиновника між Польщею та Україною сталось непорозуміння

НОВИНИ 01.08.2023 Коментарі 0

"Виклик польського посла – представника країни, яка єдина залишилася в Києві в день вторгнення Росії в України, до українського МЗС не мав відбутися".

Про це у твіттері написав польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький.

"У міжнародній політиці, в умовах війни, яка триває, і враховуючи величезну підтримку, яку Польща надала Україні, таких помилок не повинно бути. Ми завжди будемо захищати добре ім’я Польщі, її безпеку, і інтереси жодної іншої країни ніколи не будуть переважати над інтересами Республіки Польща", - долдав він.

Нагадаємо, напередодеі держсекретар – керівник офісу з питань міжнародної політики в адміністрації президента Польщі Анджея Дуди Марцін Пшидач в інтерв’ю польським ЗМІ зауважив, що Україна отримала справді велику підтримку від Польщі і їй "варто було би почати цінувати роль, яку Польща відіграла для України протягом останніх місяців і років". Так він висловився у контексті ситуації з блокуванням експорту українського збіжжя через Польщу.

Відтак, 1 серпня до МЗС України було запрошено посла Республіки Польща в Україні Бартоша Ціхоцького через висловлювання міністра Канцелярії Президента Республіки Польща, керівника Офісу міжнародної політики Марціна Пшидача.

"Під час зустрічі було наголошено, що заяви про нібито невдячність українців за допомогу Польщі не відповідають дійсності та є неприйнятними.

Переконані, що українсько-польська дружба є набагато глибшою за політичну доцільність. Політика не має ставити під сумнів взаєморозуміння та міцність відносин наших народів. Жодні заяви не завадять нам спільно вибороти мир та розбудувати спільне європейське майбутнє", - було сказано у заяві МЗС України.

Згодом стало відомо, що МЗС Польщі викликало посла України. "Оскільки посол України Василь Зварич зараз перебуває в Києві на зустрічі послів, у середу, 2 серпня, до польського МЗС буде запрошено його заступника. Його приймуть на офіційному рівні", - повідомило Польське радіо з посиланням на РАР.

Фото – прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький (Getty Images)

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: