Бойовика «днр» затримали на Вінниччині

НОВИНИ 29.08.2023 Коментарі 0

Колишнього бойовика так званої днр затримала Служба безпеки України у Вінницькій області. Мешканець міста Костянтинівка Донецької області хотів утекти до невизнаного Придністров’я. До спроби втечі бойовик тривалий час переховувався від правосуддя за участь у війні проти України.

Терорист приєднався до так званого «слов’янського полку» – підконтрольного російській федерації терористичного угруповання зі сходу України – іще 2014 року.

«…Його залучали до «чергування» на ворожих блокпостах, де він зупиняв авто українських громадян, які намагалися виїхати з тимчасово окупованої частини регіону. Під час таких «зупинок» бойовики створювали штучні приводи для викрадення людей та «конфіскації» їхніх авто. Крім того, фігурант адміністрував декілька прокремлівських груп у забороненій соцмережі «Вконтакте», в яких агітував мешканців Донбасу вступати до терористичної «днр», - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ, поширеному в офіційному ТГ-каналі.

Лави терористів костянтинівський терорист покинув ще до початку повномасштабного вторгнення росії і виїхав на підконтрольну Україні територію. Тут він намагався «залягти на дно». Працівники СБУ під час оперативних заходів установили його місцеперебування та затримали в одному із прикордонних районів Вінничини.

У затриманого виявили мобільний телефон і докази його комунікації з бойовиками «днр». Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Терорист перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: