Біженці та гуманітарна допомога: прикордонники України та Словаччини узгодили нововведення на кордоні

НОВИНИ 08.03.2022 Коментарі 0

Збільшити обсяги та пришвидшити пропуск гуманітарних вантажів із країн Європейського Союзу через словацько-український кордон домовилися у понеділок, 7 березня, представники Чопського прикордонного загону та радник прем’єр-міністра Словаччини з питань прикордонної співпраці та гуманітарної допомоги Едуард Бураш.

Злагоджена взаємодія і співпраця для відповідних служб обидвох держав є надзвичайно важливою в умовах безпрецедентної російської агресії.

За інформацією Західного регіонального управління Держприкордонслужби України, сторони також узгодили питання збільшити кількість вагонів для громадян України та іноземців, які прямують залізницею з України до Словаччини задля своєї безпеки.

Під час зустрічі Едуард Бураш проінформував про те, що прем’єр-міністр Словаччини планує особисто прибути на кордон  і розглянути питання розширення та реконструкції пункту пропуску «Малі Селменці».

Сторони також домовилися оперативно оформити жінок і дітей, яких з охоплених вогнем північних областей України везуть у пункт пропуску «Ужгород - Вишнє Нємецке» 15 автобусів. Українців зустрічатимуть працівники консульства Чеської Республіки.

Водночас українські прикордонники висловили подяку словацьким колегам та урядовцям за швидку та оперативну співпрацю, а також за прискорення процедур проходження кордону у всіх пунктах пропуску зі Словаччиною.

Ілюстративне фото: ДПСУ

 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: