«Білоруський народ відчуває, що від росії треба втікати», - Вольга Карач

АНАЛІТИКА 02.12.2022 Коментарі 0

Співрозмовницую Білоруського інформаційного центру у Львові стала Вольга Карач, яка представляє Білоруський правозахисний центр «Наш дім». На думку нашої співрозмовниці, кремль готував повномасштабну війну проти України приблизно з 2016 року. У цьому контексті Москва хотіла спровокувати певним чином протести у Білорусі, дисциплінувати лукашенка, який із 2015 року спробував бавитися у багатовекторність і будувати тісні стосунки з Євросоюзом.

«Я не вірю, що пани Тихановський, Бабаріко чи Цепкало були ставлениками Кремля, але у чому я впевнена, що з ними провели певні перемовини, і їм сказали: якщо ви переможете мирним способам, то кремль визнає її…», - каже Вольга Карач.  

Також Вольга Карач критично висловилася щодо команди Світлани Тихановської. За її словами, її прихильники, які перебувають у країнах Балтії, не відчувають підтримки від її команди.

Повномасштабна війна проти України, за словами Вольги Карач, розпочалася після того, як путін був цілком переконаний, що білоруський протестний рух винищений і не буде масового супротиву.

Що стосується контакту Петра Порошенка і Світлани Тихановської, то це була «помста Володимирові Зеленському за те, шо він не хоче зустрічатися зі Світланою Тихановською і не хоче будувати стосунки з нею, бо незрозуміло в чому сенс».

На запитання про те, як пересічним білорусам зорієнтуватися у ситуації, коли є декілька центрів демократичних білоруських сил, Вольга Карач відповіла, що у цій складній ситуації іде будування політичної нації і її очищення.

«Білоруси мають запитати себе, де вони є, чи як він бачить майбутнє Білорусі. Бо частина, на жаль, білорусів, і що тут казати, редактор «Єврорадіо» - я була дуже шокована, коли він у жовтні 2022 року каже. Що нам вигідно бути з росією, бо в росії великий ринок і ми торгуватимемо з нею, а з цього житиме Білорусь…», - каже Вольга Карач.

За її песимістичним прогнозом, якщо ситуацію не вдасться переламати, то протягом року-трьох білоруси потраплять під вплив російсько-білоруської пропаганди. А білоруська армія рано чи пізно вторгнеться в Україну.

«Найголовніше, що кожному білорусові потрібно обирати… Білорусь незалежна країна чи Білорусь у складі росії. І, відповідно, вибір доволі простий: ми з Україною чи ми з росією. І тут не може бути філософії чи інших міркувань», - переконана співрозмовниця БІЦу.

Також співрозмовниця БІЦу прокоментувала смерть міністра закордонних справ Білорусі Володимира Макея і наслідки на подальші події для режиму лукашенка.

Окрім того, за словами Вольги Карач, білоруський народ відчуває, що від росії треба втікати. Зростає популярність ужитку білоруської мови, самосвідомість, прихильність до партизанських дій, надія на полк Калиновського та народне віідродження.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: