Білоруські морги забиті трупами росіян, шпиталі переповнені пораненими

НОВИНИ 13.03.2022 Коментарі 0

З першого дня війни росії проти України білоруські шпиталі у Гомелі, Мозирі та Наровлі стали приймати поранених росіян, а морги – убитих. Як повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода", білоруські медики були змушені підписати угоду про нерозголошення. Деяким лікарям загрожували звільненням.

3 березня джерела видання "Радіо Свобода" повідомили, що морги у Мозирі та Гомелі переповнені трупами росіян. У Мозирі минулого тижня їх одразу завантажили у потяги російської залізниці.

"Трупів було неймовірно багато! Люди, які перебували на станції Мозир, просто були шоковані кількістю трупів, які вантажили у поїзд. Люди почали знімати відео, але військові їх наздогнали та наказали стерти записи. У селі Кам'янка під Мозирем цвинтар оточили, нікого не пускали, виставили охорону. Можливо, там почали ховати росіян. Тим більше, що біля Кам'янки — Боків, там аеродром і великий табір росіян", — розповідає один із жителів прикордонного білоруського міста Мозир.

Інше джерело "Радіо Свобода" повідомляє, що шпиталь у Мозирі й досі переповнений пораненими. З пораненими росіянами працюють абсолютно всі лікарі, навіть вузькі спеціалісти. Тим часом рентген тут не можуть зробити навіть місцевим жителям — їх відправляють до дитячої лікарні.

Жителі Гомеля також розповідають, що автобуси та ПАЗи (з пораненими росіянами) та вантажівки "Урал" (з убитими) – звичайне явище у райцентрі.

"На "Уралах" їхні трупи відвозять в аеропорт, а звідти в Росію", – розповів мешканець Гомеля.

Поранені росіяни надходять до Гомельського центру радіаційної медицини з початку війни Росії проти України. Сюди також прибули російські лікарі та зайняли кілька поверхів. Поранених доставляють до лікарні у Костюківці, лікарню швидкої медичної допомоги та обласну клінічну лікарню.

Окрім вивозу трупів в Росію, росіяни також почали ховати своїх загиблих поблизу білоруських міст Гомель та Мозир.

Ілюстративне фото: Радіо Свобода

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: