Білоруська пропаганда посилилася інтелектуальним німцем

НОВИНИ 17.04.2023 Коментарі 0

Білоруська державна пропаганда має нового та доволі цікавого німецького експерта. Це режисер-документаліст, публіцист і продюсер понад 20 історичних документальних фільмів Дірк Польман (Dirk Pohlmann).  

На появу цього персонажа у Білорусі звернув увагу у своєму ТГ-каналі політичний аналітик Олександр Фрідман. За його словами, Польман «справді має певну популярність у Німеччині та тим самим відрізняється від тих гротескних персонажів, яких у Мінську зазвичай називають «німецькими журналістами» чи «німецькими політиками».

Згідно з інформацією, 2012 року Польманн випустив документальний фільм про ізраїльський атомний проект «Ізраїль і бомба». Його транслювали канали ZDF та ARTE. Фільм викликав певний резонанс у Німеччині.

«Із другої половини 2010-их Польман активно співпрацює з RT та іншими російськими пропагандистами, симпатизує Росії, а вбивства в Бучі схильний вважати «фейком». Важливою темою для Польмана залишається Ізраїль. Він переконаний зокрема, що Вікіпедія перебуває під контролем «Моссаду». Тож поява Польмана у білоруських ефірах виглядає цілком логічно. Там він знайде не лише друзів, а й однодумців», - написав Фрідман.

Доповнимо, що у квітні 2015 року Дірк Польман (на фото) переміг у номінації «Кращий іноземний фільм» на XII-му міжнародному кінофестивалі «Морє зовьот» зі стрічкою «Обман – метод Рейгана» (про дії американських спецслужб під час «холодної війни»). Російський кінофестиваль, прописаний у Санкт-Петербурзі, останніми роками фактично виконує пропагандистські функції з політичним відтінком.

Як бачимо, Польман давно «прішолся ко двору» роспропу. А тепер іще й попрацює на білоруському картопляному полі, яке стало доповненням до віртуальної реальності, що намагається створити кремль.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: