Білоруси відзначають день військової слави

НОВИНИ 08.09.2023 Коментарі 0

8 вересня для білоруського народу є Днем перемоги 1514 року на полі під Оршею 30-тисячного війська Речі Посполитої над 80-тисячним військом московським. Білоруси, литовці, поляки, українці трьох князівств під командуванням князя Костянтина Острозького вщент розгромили московитів.

Про це пише ТГ-канал «БЕЛАРУСКІ ІНФАРМАЦЫЙНЫ». Свято для білорусів - День військової слави – особливо сьогодні, має особливий символізм.

«Через століття історія знову повторюється: московити нестримно прагнуть заволодіти чужими територіями, сіючи руйнування і смерть. Зараз ми знову усі об’єдналися, щоби спільними зусиллями подолати запеклого ворога та уже назавжди змінити хід історії», - зазначає інформресурс.

Лідерка білоруських демократичних сил Світлана Тихановська у своєму ТГ-каналі зауважила, що головна перемога білорусів іще попереду.

«Сьогодні ми відзначаємо День військової слави. Понад 500 років тому в битві під Оршею війська Великого князівства Литовського під проводом гетьмана Острозького розгромили московське військо, яке вело наступ на білоруські землі. Це спільна перемога білоруського, литовського, польського й українського народів. Ми показали, що здатні захистити те, що цінуємо», - зазначила Світлана Тихановська. 

Також про цю славну дату звернув увагу і громадський діяч Юрій Михальчишин. Він зауважив, що серед тактичних прийомів князя Острозького є переправа по наплавному мосту з бочок через Дніпро й організація вогневого мішка – артилерійської засідки з гармат, під чий удар потрапила московська кіннота.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: