Білорусь – не Україна, хоча останню порівнюють із КНДР

НОВИНИ 12.02.2024 Коментарі 0

Дедалі частіше у коментарях під провокаційними і скандальними відео про дії працівників ТЦК, заяв командирів і бійців Збройних Сил України про необхідність усім готуватися до війни чи дії прикордонників, які на законних підставах не випустили за межі України чоловіків призовного віку, кремлівські боти чи корисні українські ідіоти порівнюють Україну з найзакритішою країною світу КНДР. Про словесні образи будь-кого й казати зайве – в українському сегменті соцмереж це явище набуло національних масштабів. І жодної відповідальності за сказане чи написане. Повна демократія чи то пак вербальна безвідповідальність. У Білорусі режим лукашенка такого вільнослів'я не дозволяє.

Минулого, 2023 року. тільки у двомільйонному Мінську порушили майже 2,6 тисячі справ, пов'язаних із "екстремізмом".

Про це повідомляє DW Білорусь  із посиланням на державне видання "Мінськ-Новини", якому такі цифри повідомила представниця управління слідчого комітету Мінська катерина гарлінська. 

За її словами, з цієї кількості понад тисячу справ розпочали за статтею 342 про "грубе порушення громадського порядку", а ще "понад тисячу" справ – за "образу лукашенка і представників влади" в інтернеті. 

Гарлінська пояснила, що коментатори "вважають за необхідне висловлювати думку з різних питань", використовуючи ненормативну лексику й образи "на адресу представників влади та будь-кого, хто її підтримує", а також "залякують населення, працівників держорганів, погрожують розправою їхнім родинам".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: