Білорусь активніше почала використовувати російську залізницю

Економіка 01.08.2024 Коментарі 0

Білорусь збільшила постачання експорту через російську залізничну інфраструктуру. У січні-березні цього року транзит вантажів із Білорусі російською залізницею зріс на 10% за рік – до 4,6 млн тонн. В основному це добрива та нафтопродукти (84,3%). 

За даними з російських джерел, протягом цього періоду 74,2% вантажів далі йшли через морські порти Північно-західного басейну росії. В основному це були добрива (51,7%) та нафтопродукти (32,6%).

Наразі практично весь обсяг білоруського експорту залежить від росії. За оцінками економістів, до 70% експорту йде безпосередньо на російський ринок і ще близько 20% через територію рф.

Цього року білоруський уряд планував наростити контейнерні перевезення до Китаю через територію рф на 20%. У червні цього року у морському порту Санкт-Петербурга сталися перебої з перевалкою білоруських мінеральних добрив. Сторони не домовилися щодо ціни за послугу. Такі ризики, пов'язані з високою залежністю білоруського експорту від російської інфраструктури, вказували експерти.

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: