Байден пообіцяв Зеленському далекобійні ракети ATACMS, але небагато

НОВИНИ 22.09.2023 Коментарі 0

Президент США Джо Байден пообіцяв Володимирові Зеленському, що Сполучені Штати нададуть Україні "невелику кількість" ракет далекого радіусу дії ATACMS, повідомило американське видання NBC News із посиланням на трьох американських чиновників і представника Конгресу.

Водночас вони не уточнили, коли будуть надані ці ракети і коли про це рішення оголосять публічно, - пише ВВС.

Офіційного підтвердження інформації про надання ракет немає.

Представники американського оборонного відомства заявили, що США не мають великого запасу ATACMS, які вони можуть надати Україні. Крім того, дехто у Вашингтоні чинив опір постачанню Україні цієї зброї через побоювання, що це призведе до ескалації війни з Росією.

Представник Конгресу зазначив NBC News, що досі тривають дебати щодо типу та кількості ракет, які нададуть Україні. Він додав, що країни Східної Європи вже передали Україні значні частини своїх запасів зброї.

Тим часом американське видання Washington Post із посиланням на власні джерела повідомило, що адміністрація Байдена схиляється до рішення надати Україні версію ракет ATACMS, озброєну касетним боєприпасом, а не унітарною боєголовкою.

За інформацією видання, США мають більший запас ракет саме з касетною боєголовкою, і вони більше не вважають їх передовою зброєю.

Напередодні Байден також затвердив черговий пакет воєнної допомоги Україні, але, за офіційною інформацією, до нього не увійшли ракети ATACMS.

Українська сторона інформацію про надання далекобійних ракет наразі не коментувала.

Україна давно просила надати армійську тактичну ракетну систему, відому як ATACMS, яка дасть українським військовим можливість вражати цілі на відстані близько 300 км, зокрема російські лінії постачання, залізниці та пункти командування та управління вглибині за лінією фронту.

Американські ЗМІ раніше вже писали про те, що США збираються надати Україні таку зброю.

Фото з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: