Американці у Польщі відкрили проєкт спільної протидії рашапропаганді

НОВИНИ 11.06.2024 Коментарі 0

Цього тижня Сполучені Штати та Польща запустили спільний проєкт зі штаб-квартирою в польській столиці, який спрямований на допомогу Україні у протистоянні російській дезінформації.

Як повідомляє агенція AP, до складу робочої групи проєкту увійдуть представники 12 країн, включаючи Канаду, Францію, Німеччину, Фінляндію, Італію та кількох інших членів НАТО, а також саму Україну.

Вони працюватимуть у просторі, наданому польським МЗС, і однією з їхніх цілей буде виявлення та розвінчуваня російських дезінформаційних кампаній, спрямованих на послаблення підтримки України у світі.

«Завдання інформаційної війни полягає не тільки в тому, щоб знати, що роблять росіяни, але й у тому, щоб з'ясувати, які найкращі способи боротьби з цим», - зазначив під час презентації проєкту Джеймс Рубін, який очолює Центр глобальної взаємодії Держдепу США і займається протидією дезінформації. За його словами, ініціатива щодо проєкту надійшла від США, але її охоче підтримала Польща - її уряд дуже стурбований шкодою, яку дезінформація завдає демократичним державам.

Польські офіційні особи щоразу частіше заявляють, що їх країна також є об'єктом диверсій та інших руйнівних заходів з боку російських спецслужб.

«Група має протистояти оманливим наративам щодо російської агресії проти України та працювати над чесним представленням реальності у глобальному інформаційному середовищі, - йдеться у заяві уряду Польщі. - Це потужний сигнал нашої спільної рішучості продовжувати підтримувати Україну в її боротьбі з російським вторгненням».

Центр глобальної взаємодії під орудою Рубіна працює над висвітленням дезінформації тих, кого він вважає ворожими державами. За словами Джеймса Рубіна, він вже досяг певного успіху в розвінчанні російських кампаній дезінформації, спрямованих проти Латинської Америки та Африка, перш ніж вони змогли досягти очікуваного ефекту.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: