9 років в'язниці отримав блогер з Миколаєва

НОВИНИ 08.01.2024 Коментарі 0

33-річний блогер з Миколаєва, який працював на російську фсб, отримав тюремний термін. Він входив до агентурної мережі фсб, яку Служба безпеки України знешкодила на початку жовтня минулого року на Миколаївщині.

Тоді у результаті багатоетапної спецоперації кіберфахівці СБУ затримали 13 ворожих поплічників, що розвідували позиції Сил оборони та коригували повітряні удари рф по регіону. Усі вони були "зав'язані" на проросійського блогера сергія лебедєва (псевдо "лохматий"). Зараз він перебуває в Донецьку і працює на фсб.

33-річного блогера з Миколаєва фсб дистанційно залучила до співпраці одразу після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. В поле зору росіян він потрапив через свої  висловлювання у прокремлівських ТГ-каналах на підтримку загарбників, повідомила пресслужба СБУ.. 

Запроданець намагався виявити місця тимчасового базування штабів ЗСУ й основні маршрути пересування військової техніки українських захисників. А також дорозвідував наслідки після масованих повітряних атак рф на територію Миколаївщини. 

Для комунікації з ворогом інформатор використовував популярний месенджер, а передачу відомостей здійснював у вигляді текстових повідомлень.

Засуджений став шостим із групи агентурної мережі фсб, який отримав вирок. Інші п’ятеро зловмисників отримали від 8 до 15 років тюремного ув’язнення.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: