5 тонн гною висипали знавіснілі фермери біля будинку спікера польського Сейму

ПЕРЕКЛАДИ 20.03.2024 Коментарі 0

У Польщі по всій країні тривають протести фермерів. Зокрема, стався інцидент у селі Сідра (Підляське воєводство), де був розкиданий гній. Місцеві ЗМІ повідомляли, що гній висипали біля садиби, що належить  родині спікера польського Сейму, лідеру партії "Польща 2050" Шимону Головні. "Я припускаю, що це можуть бути просто хулігани, які видають себе за фермерів", - сказав спікер Сейму.

Про це повідомлило RMF24.

Прес-офіцер районної комендатури поліції в Соколці повідомила, що сьогодні, 20 березня, перед одним із будинків у селі Сідра поліцейські помітили розкиданий гній і шини, які лежали на ньому, а також банери, вивішені на паркані.

Поліція проводить розслідування у кримінальному провадженні.

Йдеться про підозру у вчиненні трьох правопорушень: розміщення реклами (в цьому випадку - банерів) у не призначеному для цього громадському місці, засмічення громадського місця та забруднення дороги загального користування. 

Кому належить будинок,  поліція не повідомляє. Проте місцеві ЗМІ повідомили, що він належить родині Шимона Головні, що ж спікером Сейму. На фото, що їх опублікували локальні видання, видно, що на паркані присадибної ділянки вивішено два банери: "Фермери дякують за газування та побиття у Варшаві» та «Зрадник польського села!"

Маршалок Сейму Шимон Головня у розмові із журналістами підтвердив, що то будинок його батьків. "Цей будинок формально належить мені, але там живуть мої батьки...", – уточнив Головня. 

"У публічному житті я звик до різних форм висловлення думок щодо мене, але це батьківський дім. Це будинок, де я не живу, де здебільшого живуть мої батьки, старші люди, які теж нажахані цією ситуацією", - сказав він.

Спікер Сейму додав, що "хтось прийшов вночі та висипав – як виявилося – 5 тонн гною, заблокувавши ворота". За його словами, на купу накидали старі шини, а також повивішували банери про "зрадників польського села" та з подякою від фермерів за застосований проти них газ та побиття палицями у Варшаві  (йдеться про акції протесту фермерів, що недавно відбулася у Варшаві).

Головня також сказав, що не хоче вірити, що це зробили фермери. "Я припускаю, що це звичайні хулігани, які прикидаються фермерами", - сказав він.

Головня додав, що спробує втішити своїх батьків і попросить у них вибачення за те, що через нього виникли такі неприємності. Він також висловив сподівання, що подібна ситуація більше не повториться.

За його словами, якщо поляки будуть так гостро поводитись щодо один до одного, то це рано чи пізно закінчиться бідою.

Фото – RMF24.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: