5 проблем, через котрі жодні вибори в Україні у 2024 році можуть і не відбутися

НОВИНИ 24.10.2023 Коментарі 0

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, відповідаючи на запитання журналістів під час саміту «Кримська платформа», що у ці дні проходить у Празі, назвав «п’ять ключових проблем» для проведення виборів в Україні у 2024 році.

Про це повідомило Радіо Свобода.  

«В українському законодавстві є певні неузгодженості щодо проведення і непроведення виборів як на парламентському, так і на президентському рівнях. Ми зараз обговорюємо ці питання, але хочу, щоб всі зрозуміли, що у нас є 5 ключових проблем, які нам треба вирішити. Перше – право військовослужбовців на голосування та висування, друге – право біженців на голосування, третє – як проводити вибори на тимчасово окупованих територіях, четверте – фінансування виборів і п’яте – вільний доступ до медіа. Ми не можемо дати Росії скористатися свободою слова в Україні для поширення пропаганди», - сказав Стефанчук.

Також він зауважив, що звернувся із запитом поділитися подібним досвідом до парламентарів, зокрема, які брали участь у другому парламентському саміті «Кримська платформа».

Президент Володимир Зеленський раніше заявив, що для виборів у 2024 році в умовах, якщо війна продовжуватиметься, потрібні зміни до законодавства і додаткове фінансування.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: