2 млрд дол. на переозброєння армії – США нададуть Польщі пільговий кредит

НОВИНИ 09.07.2024 Коментарі 0

США підписали з Польщею другу угоду про прямий кредит на 2 млрд дол. США в рамках програми Foreign Military Financing. Про це у понеділок, 8 липня, повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер. Також відповідна заява розміщена на офіційному сайті Державного департаменту США. 

Зокрема, у заяві сказано: "Сьогодні Сполучені Штати оголошують про другу угоду з Польщею про пряму позику Foreign Military Financing на 2 мільярди доларів.

Польща є непохитним союзником США, і ця угода ще більше посилить східний фланг НАТО. Польща здійснює масштабну програму військової модернізації, включаючи закупівлю американського оборонного обладнання, як-от, літаки F-35, ракетні системи Patriot і основні бойові танки Abrams. Польща є лідером в НАТО, яка нині витрачає чотири відсотки ВВП на оборону, що є найвищим показником в Альянсі. У Польщі перебувають тисячі військовослужбовців США та союзників, у тому числі штаб V корпусу США (передовий) у Познані.

Уряд США надає до 60 мільйонів доларів Foreign Military Financing для субсидування вартості відсоткової ставки за цією позикою, яка допоможе прискорити оборонну модернізацію Польщі шляхом підтримки термінових закупівель оборонних товарів і послуг у Сполучених Штатах.

Прямі позики на іноземне військове фінансування є інструментом співпраці у сфері безпеки, призначеним для деяких із наших найважливіших партнерів у сфері безпеки. Надходження від позики сприятимуть подальшим зусиллям Польщі з військової модернізації в широкому діапазоні можливостей, суттєво сприяючи зміцненню оборони та стримування східного флангу НАТО".

Фото – M1 Abrams/The U.S. Army Acquisition Support Center

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: