Західні медіа змінили оцінювання бойових дій в Україні

АНАЛІТИКА 28.07.2023 Коментарі 0

Якщо протягом тижня іноземні засоби масової інформації писали нейтрально-негативно про спроби наступу Збройних Сил України та «патовість» на фронті, то зараз публікують оптимістичні реляції.

Про це у своєму ТГ-каналі «Орестократія» пише Орест Сохар і наводить цитати з деяких ЗМІ.

«ЗСУ обрали нову тактику наступу. Замість прориватися через російські мінні поля, українські Сили Оборони тепер зосередилися на обстрілі російських оборонних позицій сильним артилерійським вогнем. Артилеристи, управляючи реактивними системами залпового вогню та гаубицями (деякі з яких споряджені касетними боєприпасами, поставленими США) розчищають шлях для невеликих груп саперів та піхотних підрозділів. Потім уперед просувається піхота», - Financial Times.

«Основний удар контрнаступу розпочався, коли українська армія перекинула тисячі підготовлених і оснащених на Заході підкріплень у передбачувано слабке місце в російській обороні в Запорізькій області», - The Guardian.

«Україна нарощує темп атак. За інформацією двох американських чиновників, Київ перекинув додаткові сили на південний схід, що свідчить про те, що ЗСУ виявили потенційно слабкі місця в оборонних лініях окупантів», - CNN.

«Попри мінні поля та інші перешкоди, Україна має достатньо можливостей для продовження контрнаступу проти армії РФ», - глава пентагону Ллойд Остін. За його словами, Україна добре підготовлена для досягнення успіху на полі бою.

«ЗСУ розпочали новий етап контрнаступу на південь від Оріхова (Мелітопольський напрямок) у Запорізькій області. За даними джерел у пентагоні, Сили Оборони України  застосували частину нових з'єднань, підготовлених спеціально для контрнаступу. Досі вони були в резерві», - New York Times.

«Мета — перерізати сухопутний міст між окупованими Росією територіями України та Кримським півостровом або принаймні просунутися настільки далеко, щоб стратегічно важливий півострів потрапив у зону дії української артилерії», - Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Україна виправдовує наші очікування. Вони широко застосовують план, який розробляли з нами, американцями та іншими минулої зими. Україна виявляє належну обережність», - сказав державний міністр збройних сил Британії Джеймз Гіппі в інтерв‘ю The Telegraph.

За словами Ореста Сохара, оптимізм у західних виданнях не повинен засліплювати українців. Попри переломні моменти на користь ЗСУ на фронті рашисти на багатьох ділянках намагатиметься відбити втрачені висоти.

«Схоже, окупанти намагаються виграти час, аби побудувати нові лінії оборони та «відійти на заздалегідь підготовлені позиції». Іншими словами, над лінією фронту й далі нависає туман війни, і в медіа зʼявлятимуться чимало контроверсійної інформації. Головне, що треба знати про поточний момент, так це те, що резерви вже вводять у дію, і найближчі декілька місяців повинні стати переломними», - пише журналіст.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: