За 2023 р. видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки й оборони – понад 1,8 трильйона гривень

Економіка 22.01.2024 Коментарі 0

За 2023 рік видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки й оборони становили 1 843,8 млрд гривень або 60,8% від усієї суми видатків загального фонду держбюджету, - повідомили в міністерстві фінансів України.

У грудні, наприклад, сума становила 284,3 млрд грн.

Кошти спрямовані на: грошове забезпечення для військовослужбовців, осіб рядового та  начальницького складу, поліцейських; придбання військової/спеціальної техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту (шоломів, бронежилетів та іншого спеціального екіпірування), пально-мастильних матеріалів, продуктів харчування; медичне забезпечення; інші види витрат для забезпечення діяльності відповідних органів та формувань.

У міністерстві нагадали, що видатки сектору безпеки й оборони український уряд фінансує виключно за рахунок власних податкових надходжень, а також військових облігацій.

Тому надзвичайно важливо підтримувати Збройні Сили України, сумлінно сплачуючи податки, а також інвестуючи у військові облігації: Адже ожна залучена гривня – це інвестиція в поразку росії!".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: