Японія і США надають Україні нову велику партію допомоги

НОВИНИ 21.05.2023 Коментарі 0

Візит Президента України у Японію на саміт G7 можна вважати історичним. Про це на своїй сторінці у FB написав посол України у Японії Сергій Корсунський.  

«Візит у Хірошіму став історією. Під час останньої зустрічі з премʼєр-міністром Японії Кішідою було наголошено, що Японія не тільки вводить пакет санкцій номер 20 проти росії, але і прийняла рішення передати для потреб ЗСУ 100 вантажних автомобілів різного призначення. Деталі згодом. Президент України також звернувся з промовою до японського народу і провів прес-конференцію», - йдеться у повідомленні.

Також Володимир Зеленський подякував прем’єр-міністру Японії Фуміо Кішіді за запрошення взяти участь у саміті G7.

«Зараз – вирішальний момент для долі миру в Україні і для майбутнього світового порядку, заснованого на правилах. Украй важливо, що світ має можливість почути голос України в Хіросімі.

Під час зустрічі ми обговорили подальші кроки щодо підтримки України з боку уряду Японії, в тому числі що стосується посилення матеріально-технічних спроможностей сил оборони України.

Розраховуємо на підтримку з боку Японії проведення глобального саміту з реалізації української формули миру», - йдеться у тексті, опублікованому у ТГ-каналі глави держави.

Також офіційний ТГ-канал Президента України  повідомив про зустріч у  Японії з президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом.

«Велика подяка від нашого народу за надання потужної безпекової допомоги Україні з боку США, яка складає загалом 37 млрд доларів, а також за новий пакет військової допомоги на суму 375 млн доларів.

Обговорили подальшу взаємодію для посилення оборонних спроможностей нашої держави, а також питання реалізації української формули миру. Обмінялися думками щодо проектів реконструкції та відбудови України», - йдеться у повідомленні.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: