Якби путін міг влаштувати в Україні ще один Голодомор, він би це зробив, - Зеленський

НОВИНИ 25.11.2023 Коментарі 0

Президент України Володимир Зеленський узяв участь у другому міжнародному саміті ініціативи Grain from Ukraine, що відбувся 25 листопада в Києві.

Про це повідомив Офіс Президента.

Мета заходу – зміцнення ролі України як гаранта продовольчої безпеки, консолідація зусиль для забезпечення глобальної продовольчої безпеки та розвитку альтернативних логістичних шляхів експорту сільськогосподарської продукції з нашої країни.

Відкриваючи саміт, Глава держави зазначив, що сьогодні вночі, напередодні Дня пам'яті жертв голодоморів, росія випустила по території України понад 70 ударних БпЛА «Шахед».

«Саме сьогодні, перед цим днем пам’яті, такий терористичний удар означає, що путін пишається, що наслідує найбільших убивць ХХ століття. Якби він міг влаштувати Україні ще один Голодомор, він би це зробив», - сказав Президент.

На переконання Володимира Зеленського, росія й далі намагатиметься використовувати дефіцит продовольства й перетворювати голод на зброю. Він нагадав, що у перший же день повномасштабної війни російський флот заблокував українські морські порти та продовольчий експорт з України, який має критичне значення для світу.

«Десятки країн і сотні мільйонів людей на величезному просторі від Західної Африки до Східної Азії залежать від того, чи стабільний ринок продовольства», - зазначив Глава держави.

Водночас він наголосив, що сьогоднішній саміт – це ще один доказ того, що Україна не втратить своєї сили, свободи й зможе захистити глобальне розуміння того, що терор повинен програвати.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: