Воєнна розвідка України відзначає професійне свято

НОВИНИ 07.09.2024 Коментарі 0

7 вересня – День воєнної розвідки України, який відзначають уже втрете – указ про його встановлення з’явився 2022 року. З нагоди професійного свята Президент України Володимир Зеленський у своєму вітальному слові підкреслив, що під час російсько-української війни розвідувальна інформація відіграє життєво важливу роль.

«Від її оперативності та точності безпосередньо залежить успішне планування і проведення операцій на найбільш вразливих ділянках фронту й у ворожому тилу. Блискучі дії в акваторії Чорного моря, які дали можливість розблокувати експортні зернові коридори, далекобійні удари по російській військовій інфраструктурі, успішні масштабні кібератаки на кремлівські сервери, інтенсивна взаємодія з нашими іноземними партнерами, визволення наших громадян із російського полону – це все надзвичайно вагомі результати роботи воєнної розвідки України у взаємодії з усіма іншими елементами сил безпеки і оборони України», - йдеться у тексті глави Держави.

Президент також згадав про підрозділи активних дій Головного управління розвідки Міністерства оборони України та подякував добровольцям Міжнародного легіону, які «захищають загальнолюдські цінності від російського зла».

До речі, Міжнародний легіон ГУР МОУ сьогодні є елітним бойовим підрозділом, що складається із професійних військових з усього світу. За наявною інформацією, 3 березня 2022 в Україну прибули перші 50 іноземних добровольців. А через чотири дні, 7 березня, офіційно створено Міжнародний легіон ГУР.

Його воїни брали участь у боях і спецопераціях на найголовніших напрямках:

- Мощун (березень 22)

- Ірпінь (лютий-березень 22)

- Харківський напрямок (квітень-липень 22)

- Запорізький напрямок (квітень-вересень 22)

- Кінбурнська коса (квітень-травень 22)

- Северодонецьк (травень-червень 22)

- Лисичанськ (червень 22)

- Енергодар (липень-жовтень 22)

- Херсонський напрямок (серпень 22)

- Ямпіль (вересень 22)

- Лиман (вересень-жовтень 22)

- Бахмут (листопад 22 - травень 23)

- Соледар (жовтень-листопад 22)

- КПВВ "Майорськ" (листопад 22)

- Кліщіївка (червень 23)

- Запорізький напрямок (вересень 23)

- Куп'янськ (вересень-листопад 23)

- Харківський напрямок (лютий-березень 24)

- Часів Яр (квітень-червень 2024)

- Сумський напрямок (липень 2024)

- Кінбурнська коса (серпень 2024)

- Північно-Харківський напрямок (серпень 2024)

Володимир Зеленський, також вшанував українських розвідників, які загинули в боях за Україну.

«Упевнений, що особовий склад воєнної розвідки України й надалі надійно стоятиме на захисті життя Українського народу та національних інтересів нашої держави. Бажаю вам нових успіхів у боях з російськими окупантами й усім нам – якнайшвидшої Перемоги України. Слава воєнній розвідці України!» - йдеться у тексті.

Начальник ГУР МО України Кирило Буданов також привітав колег, зазначивши, що сьогодні вони пишуть «нові сторінки історії воєнної розвідки – героїчні, драматичні і трагічні».

«Хто присвятив себе професії розвідника – свідомо йде на самопожертву заради України, адже інформація, добута та надана в потрібний час, може мати історичне значення для держави й бути вирішальним фактором у війні. Отримавши інноваційний досвід ведення розвідувальної діяльності, ми знаємо всі наміри й плани кремля, бачимо кожну точку концентрації ворожих військ, усі райони запуску ракет і зльоту бойових літаків. Навіть на своїй території агресор не може сховатися – війна поступово повертається на росію», - зазначив керівник ГУР.

Кирило Буданов високо оцінив зусилля і вклад воїнів у захист національних інтересів.

«Де би нам не довелося виконувати свою місію – напрямок руху один, незмінний – Перемога! Пишаюся здобутками наших спеціальних бойових підрозділів, без яких не обходиться жоден гарячий напрямок. У непередбачуваних умовах на лінії зіткнення і в глибокому тилу ворога ви дієте сміливо та рішуче, виконуючи надскладні спеціальні завдання. Вічна пам’ять бойовим побратимам, які повернулися на щиті. Шана всім, хто зі щитом! Упевнений – разом ми вистоїмо й переможемо! Vi vista vis – сила перемагається силою! Слава воєнній розвідці України! Слава Україні!» - сказано у вітанні.

Фото – ТГ-канал Президента України

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: