Вірус російської пропаганди - страшніший за короновірус!

НОВИНИ 25.02.2020 Коментарі 0

З таким гаслом сьогодні, 25 лютого була проведена акція активістами української громади під російським посольством у Лісабоні. Спровокувати паніку, посіяти хаос у всіх країнах, які не погоджуються на московську архітектуру співвідносин у Світі, це основні методи зовнішньої політики Росії.

У Москви немає ні моральних, ні безпекових гальм щодо методів досягнення світового домінування.

 Чим гірше у Світі, тим краще для Росії, для якої вирішення внутрішніх соціальних питань базується на екстенсивній формулі «Крим наш».
Тому, маючи за плечима вікову історію сусідства з московитами, українці за кордоном мають відповідальність донести світовим суспільствам про надзвичайно небезпечну загрозу, яку несе російський світ. Загрозу, яка вимірюється не тисячами інфікованих хворих, але мільйонами жертв Голодоморів, голокостів та спровокованих воєн.

Від інфекційних епідемій людство швидко знаходить ліки, від ідеологічних епідемій деякі країни не оговтуються століттями.

В даному контексті зауважимо, що  французьке видання RFI з посиланням на агентство France-Presse, оприлюднило заяву співробітника Держдепартаменту США, про те, що російська кампанія з дезінформації просуває в соцмережах теорії змови про причетність США до спалаху коронавірусу: нібито Covid-19 – це біологічна зброя, розроблена ЦРУ, а поширення вірусу – це спроба США «вести економічну війну з Китаєм».

«Це типова поведінка для росіян. Використання дезінформації – це дешевий, але дуже ефективний метод для того, щоб посіяти розбрат між нами і Китаєм», – пояснили в Держдепі США, зазначає видання MIND.UA.  «Мета Росії – посіяти розбрат і послабити державні інститути США і їх союзників», – заявив агентству заступник Держдепартаменту США у справах Європи і Євразії Філіп Рікер. «Поширюючи дезінформацію про коронавірус, російські зловмисники знову вирішують поставити під загрозу суспільну безпеку, відволікаючи увагу від глобальної медико-санітарної допомоги», – додав він.

Зазначені фальшиві акаунти також поширюють інформацію про війну в Сирії, протести в Чилі і кризу з «жовтими жилетами» у Франції.

«Це не роботи, за кожним акаунтом стоїть справжня людина», – розповіла France-Presse у Global Engagement Center.

Проведена Росією кампанія з дезінформації нагадує дії КГБ під час холодної війни про те, що вірус ВІЛ придумали американські вчені, вказує France-Presse.

Кампанія з дезінформації почалася близько місяця тому, коли кількість смертей була ще менше десятка, а кількість заражень не перевищувало 200 випадків. На сьогодні від епідемії в Китаї померло понад 2400 чоловік, а кількість заражень перевищила 78 000. Така тривалість кампанії з дезінформації вказує на те, що для росіян це питання є важливим, вважають в Держдепі.

Експерти в боротьбі з дезінформацією запевняють, що тисячі фальшивих акаунтів поширюють дезінформацію англійською, французькою, іспанською, італійською та німецькою мовами. У деяких Twitter-повідомленнях стверджується, що до розробки коронавірусу причетний американський мільярдер Білл Гейтс, який інвестував мільярди доларів в охорону здоровʼя.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: