В Естонії – масштабні навчання «Весняний шторм». Тим часом рашисти планують навчання із тактичною ядерною зброєю

НОВИНИ 06.05.2024 Коментарі 0

В Естонії у понеділок розпочалися масштабні військові навчання «Весняний шторм», які триватимуть до 17 травня у західній частині країни і на островах.

Навчання будуть розділені на три основні етапи, передають ранкові теленовини естонського мовника ERR.

З 6 по 12 травня формуватимуть підрозділи та відпрацьовуватимуть  співробітництво. З 13 по 17 травня у Західній Естонії, включаючи острови, відбудуться основні учбові бої.

У навчаннях буде задіяно близько 14 000 учасників із 15 країн - Канади, Німеччини, Данії, Фінляндії, Франції, Польщі, Швеції, Великої Британії, США та ін.

Цього року «Весняний шторм» вперше залучає і місцеве населення до навчань щодо підвищення поінформованості про небезпеки. Місцеві жителі отримають SMS-повідомлення з інструкцією сховатися в укриттях. Маневри торкнуться і учасників дорожнього руху.

У цей же час у Фінляндії тривають навчання НАТО Arrow 24, в яких візьмуть беруть участь майже 500 одиниць техніки та близько 2600 військових, а також іноземні військовослужбовці.

Тим часом мінубивства московії повідомило у ТГ, що їхній генштаб за дорученням ліліпутіна розпочав підготовку до проведення найближчим часом навчань ракетних з'єднань Південного військового округу (ПВЗ) та сил Військово-морського флоту (ВМФ): планується відпрацювати «питання застосування нестратегічної ядерної зброї» (її також називають тактичною).

Навчання, сказано у повідомленні, готуються у відповідь на «провокаційні заяви та погрози західних офіційних осіб» і будуть проведені «найближчим часом». Про які саме заяви йдеться, у повідомленні не уточнюється. Місце проведення навчань також не повідомляється.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: