Український морський піхотинець встановив новий національний рекорд

ФОТО 21.09.2024 Коментарі 0

Воїн 501-го окремого батальйону, 36-ої окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського Дмитро Долгіх у п’ятницю, 20 вересня, встановив у Києві національний рекорд України.

Дмитро – перший морський піхотинець за останні 10 років, який зважився на таке випробування, прибувши прямо з передової, де боронить Україну на найгарячіших ділянках фронту із протезом ноги.

Дмитро Долгіх простояв на одній нозі із додатковою вагою у руках 8 хвилин і 9 секунд. Це максимальний час стояння на одній нозі з вагою серед людей з ампутацією. У мирному житті він займався боксом у місті Енергодар, яке тепер окуповане росіянами.

46-річний Дмитро воював на Запорізькому напрямку, біля міста Василівка, а також на Донецькому, Херсонському та Харківському напрямках. Під час бою на Харківщині отримав важке поранення ноги, наступивши на міну. Загалом Дмитро тричі підривався на мінах, але щоразу після лікування та реабілітації продовжує служити на найнебезпечніших ділянках фронту.

За заслуги перед Україною Дмитра нагороджено орденом «За мужність» III ступеню.

- Людина з пораненнями, з ампутаціями, не має якимось чином себе обмежувати, а навпаки має продовжувати жити, адже це не має ставити на заваді тим цілям, які ви перед собою ставите, – зазначив Дмитро Долгіх.

Захід відбувся у межах фотовиставки під назвою «Незламність заради миру: Вірні Завжди!» в Будинку актора у Києві. Його, як і проведення фіксації рекорду організувала соціальна фотографиня Іва-Карина Зайко (на фото вгорі із Дмитром Долгіх) разом із благодійним фондом «Вірні завжди!», який очолює голова Спілки морських піхотинцівУкраїни Юрій Голодов (на фото внизу по центру)..

Фотовиставка стала продовженням фотопроєкту 2024 Martial Arts Photo Contest, створеного для ЮНЕСКО.

Фотографом на заході працював Роман Чегринець, а тренером з бойових мистецтв, який також брав участь у фотопроєкті, - Володимир Кучма.

У заході взяли участь представники 30-го корпусу морської піхоти Військово-морських Сил Збройних Сил України, які вручили українським морпіхам, що стали героями фотовиставки, цінні подарунки та сувеніри.

– Не зважаючи на свої важкі поранення, ці хлопці пройшли лікування, й надалі продовжують боронити нашу землю, звільняти її від ворога. Тим самим вони демонструють силу духу морської піхоти всій Україні, - сказав представник 30-го корпусу морської піхоти Військово-морських Сил Збройних Сил України полковник Євгеній Борисенко.

Досягнення Дмитра стало символом сили, відданості та незламності кожного українського морського піхотинця. Морпіхи навіть у найважчих випробуваннях залишаються вірними присязі та готовими захищати свою Батьківщину.

Більше інформації та фото про подію – за цим покликом на сторінці Морської піхоти у FB.

Також читайте: Незвична фотосесія на даху готелю за участі поранених морпіхів

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: