Українські війська скоротили деякі операції: через нестачу артилерійських снарядів

НОВИНИ 18.12.2023 Коментарі 0

Українським військам на передовій не вистачає артилерійських снарядів. Через це зменшено кількість деяких військових операції через нестачу іноземної допомоги. Про це Reuters повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія", бригадний генерал Олександр Тарнавський.

Таку заяву він зробив після того, як законодавці-республіканці затримали пакет допомоги США на 60 мільярдів доларів, а Угорщина заблокувала 50 мільярдів євро фінансування для Києва від Європейського Союзу.

"Є проблема з боєприпасами, особливо пострадянськими (снарядами) - це 122 мм, 152 мм. І сьогодні ці проблеми є по всій лінії фронту", - сказав він в інтерв'ю.

Тарнавський сказав, що нестача артилерійських снарядів є "дуже великою проблемою", а скорочення іноземної військової допомоги впливає на ситуацію на полі бою.

"Тих обсягів, які ми маємо сьогодні, нам недостатньо з огляду на наші потреби. Тому ми їх перерозподіляємо. Ми переплановуємо завдання, які перед собою ставили, і зменшуємо їх, тому що нам потрібно їх забезпечити", - сказав він, не повідомляючи деталей.

У коментарях підкреслюється залежність Києва від військової допомоги Заходу для боротьби з російськими військами на 1000-кілометровому фронті майже через 22 місяці найбільшого конфлікту в Європі після Другої світової війни.

Російські війська також стикаються з проблемами боєприпасів, сказав Тарнавський, не уточнивши їх суті.

За його словами, втомлені українські війська на південно-східному фронті перейшли до оборони на одних ділянках, але намагаються наступати на інших.

За його словами, українські сили все ще очікують перемог, але їм було б корисно мати резерви для ротації та відпочинку.

"На деяких ділянках ми перейшли (в оборону), а на деяких продовжуємо наступальні дії - маневром, вогнем і просуванням. І готуємо резерви для наших подальших широкомасштабних дій", - сказав він.

Фото – Генштаб ЗСУ.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: