Українців звинувачують у хабарі Байдену в черговому рашафейку

АНАЛІТИКА 07.06.2023 Коментарі 0

Рашапропаганда розкручує тему 5-мільйонного хабаря, який українська влада буцімто дала теперішньому президенту Сполучених Штатів Джо Байдену в часи, коли він ще обіймав посаду віцепрезидента.

Американське ФБР нібито не надає конгресменам США деталей щодо цього випадку. Дописи про «проблему» поширюють в ТГ-каналах, які відзначилися розповсюдженням проросійських наративів. При цьому вони посилаються на відповідну статтю британського таблоїда The Daily Mail.

У статті зазначають, що республіканці в Конгресі провели закрите засідання, на якому заслухали деталі щодо «хабаря». Автори цього матеріалу взяли коментар у конгресвумен Марджорі Тейлор Грін, яка висловила своє обурення ситуацією. Окрім того, акцент у цьому випадку робиться на тому, що особа, яка повідомила про «хабар» першою, тепер побоюється за свою безпеку – нібито через загрозу політичної розправи.

Цитуючи цю статтю, російські пропагандисти вже пророкують Джо Байдену імпічмент, очільникові ФБР – увʼязнення, а Україні – відмову в подальшій допомозі. Мовляв, ця ситуація дає республіканцям «карт-бланш» для блокування допомоги Україні, а американці це залюбки підтримають, бо втомилися від війни, повідомляє «Детектор медіа».

Насправді стаття розрахована на суто американську авдиторію, оскільки підливає оливи у вогонь вже закинутої в інфопростір теми, якою маніпулювали республіканці з самого початку президентської каденції Джо Байдена. Зокрема, його «корупційна діяльність» на посаді віцепрезидента стала центральною темою цілої конспірологічної теорії проти України, яку публічно підтримував експрезидент США Дональд Трамп.

Видання The Daily Mail – це жовтий таблоїд. Окрім того, у статті відчувається незбалансоване висвітлення теми – там подані лише коментарі тих конгресменів, які підтримують основний меседж матеріалу. Конгресвумен Тейлор Грін – одіозна постать в американському політикумі, оскільки є однією з найактивніших членкинь течії «трампістів» усередині Республіканської партії США. Її висловлювання та дії майже завжди збігаються з риторикою Трампа, а адміни проросійських телеграм-каналів активно використовують саме її в якості представниці американського політикуму, оскільки вона підіграє меседжам російської пропаганди.

Зрозуміло, що підтверджених даних про «хабар» ніде немає, а пропагандисти не згадують конкретних даних про те, що пересічні американці втомилися від теми війни проти України у своїх коментарях до матеріалу.

Хоча течія «трампістів» і має певний вплив, станом на зараз вона не є настільки чисельною, щоб запустити процедуру імпічменту проти Байдена або повністю заблокувати допомогу Україні.

Використовуючи подібні історії, рашапропагандисти намагаються збурити паніку серед українців та недовіру до західних партнерів. Окрім того, у такий спосіб вони хочуть дискредитувати особисто Джо Байдена та його допомогу Україні. Мовляв, він допомагає нам лише тому, що йому заплатили купу грошей. Однак росіяни роблять це виключно з огляду на власний інтерес, намагаючись виправдати свою агресію проти України «боротьбою за справжні цінності».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: