Україна стікає кров'ю, а Польща в цей час вимагає рахунки, - ексміністр МЗС Польщі

НОВИНИ 04.08.2023 Коментарі 0

Колишній міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович прокоментував нещодавню напругу між Польщею та Україною: "Є держави сильні, як леви, є держави хитрі, як лисиці і є держави, як гієни та шакали. А у нас така політика гієн і шакалів. На думку спадає політичний шантаж, частиною якого ми можемо незабаром стати".

Про це ексміністр сказав в ефірі Polsat News. 

– Початок цих бурхливих відносин з Україною – невдала заява Марціна Пшидача. Як чиновник середньої ланки може вимагати подяки? Українці не розуміли, що відбувається, - сказав Яцек Чапутович.

Він підкреслив, що коли сам був в Україні, то всі висловлювали вдячність полякам. – Лише потім виявилося, що ми чекали якихось дій, хотіли засудження волинського злочину. Українці на це відповідають "держава стікає кров'ю, а Польща в цей час вимагає рахунки", - додав він.

Він порівняв стосунки між Польщею та Україною зі світом тварин. – Є держави сильні, як леви, є держави хитрі, як лисиці і є держави, як гієни та шакали. А у нас така політика гієн і шакалів – оцінив він.

Він додав, що "на думку спадає політичний шантаж", частиною якого "незабаром ми можемо стати". "Тимчасовий бізнес у знекровленому стані приносить трагічні результати", - підкреслив він.

Екс-міністр також розповів про нинішні настрої, пов’язані з вагнерівцями.

– Тут справді є розповідь про загрозу. Вона не виправдана. За його словами, групу вагнерівців демонізують. На його думку, саме росія і білорусь хочуть підкреслити цю силу, а ми "вписуємося в певний наратив".

За його словами, "ми в безпеці, поки Україна воює". «Я боюся, що все це відволікає увагу від справжніх проблем». Від проблем в Україні. На Сувальському перешийку такої загрози немає, – сказав він.

– Це робиться для того, щоб світ відвернувся від України і зацікавився іншими питаннями. Я боюся, що ми є частиною цієї гібридної діяльності, яку здійснюють росія і білорусь, - сказав він.

– Від України залежить майбутнє і безпека Польщі. Тільки якщо Росія переможе Україну, вона зможе думати про щось інше. Загрози немає, - повторив він.

Позиція Чапутовича викликала критичну реакцію з боку чинного глави МЗС Польщі Збігнєва Рау, який поширив відповідну заяву.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: