У прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо сталась антиукраїнська істерика

НОВИНИ 20.01.2024 Коментарі 0

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо в суботньому, 20 січня, в ефірі Словацького громадського радіо заявив, що Україна не є повністю суверенною державою. «Щонайменше із 2014 року, з Майдану, вона перебуває під тотальним впливом і контролем США», - сказав він. Водночас він анонсував зустріч у середу з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.

Про це повідомило Польське радіо.

Фіцо також заявив, що Україна є однією з найбільш корумпованих країн світу і ніхто не знає, скільки грошей з міжнародної допомоги там «зникає». На його думку, про це варто говорити, говорячи про європейську перспективу України, прихильником якої, за його словами, є Фіцо.

Прем'єр-міністр Словаччини також заявив, що скаже українському прем'єру, що він проти членства його країни в НАТО, оскільки вважає це ризиком розв'язання Третьої світової війни. Фіцо також має повторити своїм партнерам з Києва, що Україна не отримає жодної зброї зі словацьких арсеналів із Братислави. Проте з комерційними поставками обладнання недержавних компаній проблем немає. Фіцо також підтримував пропозицію гуманітарної допомоги, наприклад, пов’язаної з розмінуванням в Україні.

У майже годинній розмові словацький політик також заявив, що військового вирішення конфлікту в Україні немає і натякнув, що Україні доведеться віддати частину своєї території.

Фото: visegradinsight.eu

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: