У дні, коли Пригожин «рушив на Москву», росіяни вивели з банків 1,097 млрд доларів

НОВИНИ 25.07.2023 Коментарі 0

Так званий бунт Пригожина наповнив росіян побоюваннями щодо стабільності Кремля, написав у понеділок у Твіттері Станіслав Жарин, уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Республіки Польща.

Про це повідомляє Польське радіо. 

«У вихідні, коли Пригожин «рушив на Москву», росіяни вивели з банків... 100 мільярдів рублів (1,097 мільярда доларів)», - написав Жарин, посилаючись на публічні дані Центрального банку Росії.

«Такий високий попит на готівку востаннє був зафіксований у вересні 2022 року», - підкреслив він.

Держсекретар у Канцелярії прем'єр-міністра зазначив, що зняття коштів 23-25 ​​червня склали п'яту частину всіх червневих знятих коштів клієнтами російських банків, про що йдеться у коментарі банку.

«До сьогодні незрозуміло, як оцінювати дії Євґєнія Пріґожина, наскільки його дії були узгоджені з Кремлем, а наскільки вони були спробою послабити російський режим чи теж ознакою реальних протистоянь у таборі влади», - написав міністр Канцелярії прем'єр-міністра.

«Однак дані, оприлюднені російським центробанком, свідчать про те, що, на думку росіян, ситуація була небезпечною. Масове зняття готівки у кризовій ситуації свідчить про реальну паніку та невизначеність щодо розвитку подій у Росії», - пояснив заступник міністра-координатора спецслужб.

За його словами, виглядає так, що у громадській думці дії Прігожина дуже сильно вдарили по іміджу Кремля, поставивши під сумнів довіру влади та самого путіна в очах росіян.

«Для кремлівської еліти ці тенденції дуже небезпечні», - зазначив Станіслав Жарин.

Колаж 24 каналу

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: